| تعداد نشریات | 46 |
| تعداد شمارهها | 1,225 |
| تعداد مقالات | 10,511 |
| تعداد مشاهده مقاله | 20,602,836 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,155,179 |
میگو مخزنی غیرفعال برای اشریشیاکلیهای دارای مقاومت آنتیبیوتیکی چندگانه | ||
| فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
| دوره 13، شماره 4 - شماره پیاپی 52، آبان 1404، صفحه 29-40 اصل مقاله (1.19 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/eab.2025.74386.1992 | ||
| نویسندگان | ||
| فرشید خسروی1؛ مازیار جاجرمی* 1؛ رضا قنبرپور2؛ محبوبه باقری3 | ||
| 1گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | ||
| 2گروه تحقیقات میکروبیولوژی مولکولی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران | ||
| چکیده | ||
| مقاومت آنتیبیوتیکی از مهمترین تهدیدات جهانی برای سلامت عمومی است. استفاده نامناسب و بیش از حد آنتیبیوتیکها، نقش مهمی در ظهور عوامل بیماریزای مقاوم به آنتیبیوتیک ایفا میکند. در میان صنایع مبتنی بر حیوانات تولیدکننده غذا، آبزیپروری بهسرعت در حال رشد و توسعه است و در تأمین پروتئین حیوانی در سطح جهان نقش اساسی دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی نقش مخزنی میگو برای باکتری اشریشیاکلی مقاوم به آنتیبیوتیک در شهر کرمان انجام شد. در این مطالعه طی یک دوره زمانی شش ماهه (از ابتدای مهرماه تا پایان اسفندماه 1402) 267 نمونه میگوی به ظاهر سالم طی شش ماه از پنج مرکز عرضه محصولات پروتئینی جمعآوری گردید. جدایههای اشریشیاکلی با استفاده از روشهای کشت و تستهای بیوشیمیایی، جداسازی و شناسایی شدند. آزمایش حساسیت آنتیبیوتیکی با استفاده از روش انتشار دیسک صورت پذیرفت. از میان 267 نمونه میگو، 177 نمونه (29/66 درصد) از نظر باکتری اشریشیاکلی مثبت ارزیابی شدند. در میان جدایهها، بیشترین مقاومت در برابر فلورفنیکل (7/53 درصد)، استرپتومایسین (9/51 درصد) و کانامایسین (3/42 درصد) مشاهده شد. مجموعاً 8/89 درصد جدایهها (159 از 177 جدایه) نسبت به حداقل یک آنتیبیوتیک مقاوم بودند و 24/28 درصد (50 از 177 جدایه) بهعنوان جدایههای دارای مقاومت آنتیبیوتیکی چندگانه شناسایی شدند. 7/66 درصد جدایهها (118 از 177 جدایه) دارای شاخص مقاومت چندگانه آنتیبیوتیکی بالای 2/0 بودند که احتمالاً از مراکز پرورش میگو با مصرف بالای آنتیبیوتیک منشأ گرفتهاند. این یافتهها نقش میگو بهعنوان مخزن غیرفعال اشریشیاکلیهای دارای مقاومت آنتیبیوتیکی چندگانه در زنجیره غذای انسانی را برجسته میکند و بر لزوم نظارت دقیقتر بر مصرف آنتیبیوتیکها در آبزیپروری و برنامههای نظارتی در این عرصه تأکید دارد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| مقاومت آنتیبیوتیکی؛ اشریشیاکلی؛ میگو | ||
| عنوان مقاله [English] | ||
| Shrimp as a passive reservoir for multidrug-resistant Escherichia coli | ||
| نویسندگان [English] | ||
| Farshid Khosravi1؛ Maziar Jajarmi1؛ Reza Ganbarpour2؛ Mahboube Bagheri3 | ||
| 1Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
| 2Molecular Microbiology Research Group, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
| 3Department of Food Science and Technology, Bardsir Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
| چکیده [English] | ||
| Antibiotic resistance is one of the most significant global threats. The inappropriate and excessive use of antibiotics in humans and animals plays a major role in the emergence of antibiotic-resistant pathogens. Among food-producing animal industries, aquaculture is rapidly growing and plays a substantial role in global animal protein supply. The present study aimed to evaluate the potential reservoir role of shrimp for antibiotic-resistant Escherichia coli in Kerman city, Iran. A total of 267 healthy shrimp samples were collected over six months from five retail seafood markets. E. coli isolates were identified using conventional culture methods and biochemical tests. Antibiotic susceptibility testing was performed using the disk diffusion method. Out of the 267 shrimp samples, 177 (66.29%) were positive for E. coli. Among these isolates, the highest resistance rates were observed against florfenicol (53.7%), streptomycin (51.9%), and kanamycin (42.3%). Overall, 89.8% of the isolates (159/177) were resistant to at least one antibiotic, and 28.24% (50/177) were identified as multidrug-resistant (MDR) isolates. Additionally, 66.7% of the isolates (118/177) exhibited a Multiple Antibiotic Resistance (MAR) index greater than 0.2, suggesting a potential origin from shrimp farms with high antibiotic usage. These findings highlight the role of shrimp as a passive reservoir for MDR E. coli in the human food chain and underscore the urgent need for stricter antibiotic usage policies and monitoring programs in aquaculture. | ||
| کلیدواژهها [English] | ||
| Antibiotic resistance, Escherichia coli, Shrimp | ||
| مراجع | ||
|
Alhabib, I., & Elhadi, N. (2024). Antimicrobial resistance pattern of Escherichia coli isolated from imported frozen shrimp in Saudi Arabia. PeerJ, 12(e18689), 1-19.
Ali, A., Parisi, A., Conversano, M. C., Iannacci, A., D’Emilio, F., Mercurio, V., & Normanno, G. (2020). Food-borne bacteria associated with seafoods: A brief review. Journal of Food Quality and Hazards Control, 7(1), 4-10.
Bacanlı, M., & Başaran, N. (2019). Importance of antibiotic residues in animal food. Food and Chemical Toxicology, 125, 462-466.
Barbosa, L. J., Ribeiro, L. F., Lavezzo, L. F., Barbosa, M. M. C., Rossi, G. A. M., & do Amaral, L. A. (2016). Detection of pathogenic Escherichia coli and microbiological quality of chilled shrimp sold in street markets. Letters in Applied Microbiology, 62(5), 372-378.
Behshood, P., Tajbakhsh, E., & Nourbakhsh, F. (2022). Prevalence of stx1, stx2 and eaeA genes in Shiga toxin-producing Escherichia coli isolated from fish and shrimp in Bushehr. Journal of Zoonosis, 2(1), 1-9.
Bhassu, S., Shama, M., Tiruvayipati, S., Soo, T. C. C., Ahmed, N., & Yusoff, K. (2024). Microbes and pathogens associated with shrimps-implications and review of possible control strategies. Frontiers in Marine Science, 11(1397708), 1-20.
Boss, R., Overesch, G., & Baumgartner, A. (2016). Antimicrobial resistance of Escherichia coli, Enterococci, Pseudomonas aeruginosa, and Staphylococcus aureus from raw fish and seafood imported into Switzerland. Journal of Food Protection, 79(7), 1240-1246.
Cabello, F. C., Godfrey, H. P., Buschmann, A. H., & Dölz, H. J. (2016). Aquaculture as yet another environmental gateway to the development and globalisation of antimicrobial resistance. The Lancet Infectious Diseases, 16(7), 127-133.
Celik, B., Ergul, B., Kekec, A. I., Halac, B., Maslak, B., Sigirci, B. D., Kahraman, B. B., Bagcigil, A. F., Metiner, K., & Ak, S. (2023). Beta-lactam, aminoglycoside, and quinolone resistance in Escherichia coli strains isolated from shrimps and mussels in the Marmara Sea. Veterinární Medicína, 68(5), 208-217.
CLSI. (2023). Performance Standards for Antimicrobial Susceptibility Testing (CLSI supplement M100) (33rd ed.). Wayne, USA, Clinical and Laboratory Standards Institute.
Dib, A. L., Agabou, A., Chahed, A., Kurekci, C., Moreno, E., Espigares, M., & Espigares, E. (2018). Isolation, molecular characterization and antimicrobial resistance of enterobacteriaceae isolated from fish and seafood. Food Control, 88, 54-60.
Jonas, O. B., Irwin, A., Berthe, F. C. J., Le Gall, F. G., & Marquez, P. V. (2017). Drug-resistant infections: a threat to our economic future. World Bank Report, 2, 1-32.
Khan, M., Paul, S. I., Rahman, M. M., & Lively, J. A. (2022). Antimicrobial resistant bacteria in shrimp and shrimp farms of Bangladesh. Water, 14(3172), 1-12.
Krumperman, P. H. (1983). Multiple antibiotic resistance indexing of Escherichia coli to identify high-risk sources of fecal contamination of foods. Applied and Environmental Microbiology, 46(1), 165-170.
Luu, Q. H., Nguyen, T. B. T., Nguyen, T. L. A., Do, T. T. T., Dao, T. H. T., & Padungtod, P. (2021). Antibiotics use in fish and shrimp farms in Vietnam. Aquaculture Reports, 20(100711),1-8.
Magiorakos, A.-P., Srinivasan, A., Carey, R. B., Carmeli, Y., Falagas, M. E., Giske, C. G., Harbarth, S., Hindler, J. F., Kahlmeter, G., & Olsson-Liljequist, B. (2012). Multidrug-resistant, extensively drug-resistant and pandrug-resistant bacteria: an international expert proposal for interim standard definitions for acquired resistance. Clinical Microbiology and Infection, 18(3), 268-281.
Markey, B., Leonard, F., Archambault, M., Cullinane, A., & Maguire, D. (2013). Clinical Veterinary Microbiology (2nd ed.). London, UK, Elsevier Health Sciences. pp. 305-333.
Murray, C. J. L., Ikuta, K. S., Sharara, F., Swetschinski, L., Aguilar, G. R., Gray, A., Han, C., Bisignano, C., Rao, P., & Wool, E. (2022). Global burden of bacterial antimicrobial resistance in 2019: a systematic analysis. The Lancet, 399(10325), 629-655.
Nadella, R. K., Panda, S. K., Uchoi, D., Kishore, P., Chintada, B., VR, M., VA, M., Badireddy, M. R., Kuricheti, P. P., & Raman, R. P. (2025). Categorization of antibiotic resistant bacterial populations from Shrimp and its culture environment of Andhra Pradesh, India. Aquaculture, 595(741702), 1-13.
Odeyemi, O. A., Amin, M., Dewi, F. R., Kasan, N. A., Onyeaka, H., Stratev, D., & Odeyemi, O. A. (2023). Prevalence of antibiotic-resistant seafood-borne pathogens in Retail Seafood sold in Malaysia: a systematic review and Meta-analysis. Antibiotics, 12(829), 1-19.
Rajendran, K., Sreedharan, K., Deepika, A., & Kulkarni, A. (2022). Shrimp immune system and immune responses. In Fish immune system and vaccines. Springer. pp. 17-43.
Sivaraman, G. K., Rajan, V., Vijayan, A., Elangovan, R., Prendiville, A., & Bachmann, T. T. (2021). Antibiotic resistance profiles and molecular characteristics of extended-spectrum beta-lactamase (ESBL)-producing Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae isolated from shrimp aquaculture farms in Kerala, India. Frontiers in Microbiology, 12(622891), 1-13.
Sung, K., Nawaz, M., Park, M., Chon, J., Khan, S. A., Alotaibi, K., Revollo, J., Miranda, J. A., & Khan, A. A. (2024). Whole-Genome Sequence Analysis of Antibiotic Resistance, Virulence, and Plasmid Dynamics in Multidrug-Resistant E. coli Isolates from Imported Shrimp. Foods, 13(1766), 1-23.
Suyamud, B., Chen, Y., Dong, Z., Zhao, C., & Hu, J. (2024). Antimicrobial resistance in aquaculture: Occurrence and strategies in Southeast Asia. Science of the Total Environment, 907(167942), 1-24.
WBG. (2013). Fish to 2030: prospects for fisheries and aquaculture. World Bank Group. http://documents.worldbank.org/curated/en/458631468152376668
WHO. (2017). Antimicrobial resistance: The food chain. World Health Organization. https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/antimicrobial-resistance-in-the-food-chain
WHO. (2023). Antimicrobial resistance. World Health Organization. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/antimicrobial-resistance
Zhang, S., Huang, Y., Yang, G., Wu, Q., Zhang, J., Wang, J., Ding, Y., Su, Y., Ye, Q., & Wu, S. (2024). High prevalence of multidrug-resistant Escherichia coli in retail aquatic products in China and the first report of mcr-1-positive extended-spectrum β-lactamase-producing E. coli ST2705 and ST10 in fish. International Journal of Food Microbiology, 408(110449), 1-17. | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 13 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11 |
||