
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,219 |
تعداد مقالات | 10,473 |
تعداد مشاهده مقاله | 20,218,598 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 13,907,575 |
اثر تغذیه با جلبکهای تک سلولی بر رشد، بازماندگی، سیستزایی و ارزش غذایی آرتمیا اورمیانا در شرایط آزمایشگاهی | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1، شهریور 1395، صفحه 39-49 اصل مقاله (543.81 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فریدون محبی* 1؛ مسعود صیدگر1؛ محمود حافظیه2؛ رضا احمدی3؛ پروین محبی قرالر4 | ||
1استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران | ||
2دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ایران | ||
3. استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران | ||
4کارشناس، اداره آموزش و پرورش مراغه، مراغه، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده جلبکهای تک سلولی، مناسبترین غذا برای آرتمیا هستند. کارایی شش گونه جلبکی Dunaliella tertiolecta، Tetraselmis suecica و Chlorella sp.از جلبکهای سبز Spirolina sp. و Nannochloropsis oculata از جلبکهای سبز- آبی و Cheatoceros sp. از شاخه دیاتومهها و Isochrisis sp. S از شاخه هاپتوفیتا بر روی رشد، بازماندگی و خصوصیات تولید مثلی آرتمیا اورمیانا در شرایط آزمایشگاهی مقایسه شد. سیست آرتمیا از دریاچه ارومیه صید و مطابق روش های استاندارد تخم گشایی شد. جلبک های تک سلولی در محیط کشت F/2 Guillard's کشت و مورد تغذیه آرتمیا قرار گرفتند . درصد بقاء آرتمیا در تیمارهای مختلف در روزهای 8، 11، 14، 17 و 20 تعیین گردید. رشد طولی آرتمیا اورمیانا در فواصل سه روزه اندازهگیری شد. برای تعیین کارایی تولید مثلی آرتمیا، میزان سیست و ناپلی تولید شده، فاصله بین دو تولید مثل متوالی، زمان اولین تولید مثل و زمان مرگ آرتمیای ماده بررسی شد.نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری بین جلبک های مورد آزمایش از نظر هر سه عامل رشد طولی، میزان بقاء و خصوصیات تولیدمثلی آرتمیا اورمیانا وجود دارد (001/0P | ||
کلیدواژهها | ||
آرتمیا اورمیانا؛ ریز جلبک؛ رشد طولی؛ میزان بقا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of unicellular microalgae as food on the growth, survival and reproductive characteristics in Artemia urmiana | ||
نویسندگان [English] | ||
Fereidun Mohebbi1؛ Masoud Seidgar1؛ Mahmood Hafezieh2؛ Reza Ahmadi3؛ Parvin Mohebbi Garalar4 | ||
1Assistant Professor, Iranian Fisheries Science Research Institute, National Artemia Research Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization, P.O.Box: 368, Urmia, Iran | ||
2Associate professor, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Tehran, Iran | ||
3Assistant Professor, Iranian Fisheries Science Research Institute, National Artemia Research Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization, P.O.Box: 368, Urmia, Iran | ||
4Expert, Marageh Education and Training Organization, Marageh, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Abstract This study was performed to compare the efficiency of 6 microalgae namely Dunaliella tertiolecta, Tetraselmis suecica, Chlorella sp., (green algae), Nannochloropsis oculata, Spirolina sp.(blue-green algae) Cheatocerus sp. (Diatoma), and Isochrices sp. (Haptophytae) on the growth, survival and reproduction efficacy in Artemia urmiana in laboratory conditions. Artemia cysts were harvested from Urmia Lake and hatched according to the standard method. Live microalgae were cultured using the F/2 Guillard's culture medium. Artemia survival was determined in treatments on days 8, 11, 14, 17 and 20. Length growth of A. urmiana was measured in three-day intervals. To determine reproduction efficiency characteristics such as cysts production, intervals between two successive reproductions, first reproduction time and the date of female Artemia were analyzed. The results indicated a significant difference (p < 0.001) among three microalgae in terms of length growth, survival rates and reproduction characteristics in A.urmiana. There was a direct relationship between Artemia length growth and reproductive characteristics. This study showed that survival rate, length growth and reproductive characteristics of A.urmiana fed by Dunaliella tertiolecta were significantly higher than A.urmiana fed by other microalgae. It seems that Artemia culture in salt water with Dunaliella as natural flora is a suitable choice. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Artemia urmiana, microalgae, length growth, survival | ||
مراجع | ||
Amat, DF.; (1980). Differentiation in Artemia strains from Spain. In: The brine shrimp Artemia. Vol. 1.##Persoone, G.; Sorgelooa, P.; Roels, O.; Jaspers, E.; (Eds). Univesa Press. Wettern. Belgium. 19-39.##Boon, E.; Baas-Becking, LGM.; (1931). Salt effects on eggs and nauplii of Artemia salina L., Journal of General Physiology, 14(6): 753-763.##Brown, MR.; Jeffrey, SW.; Volkman, JK.; Dunstan, CA.; (1997). Nutritional properties of microalgae for mariculture. Aquaculture; 151: 315-331.##Dunstan, G.A.; Volkman, J.K.; Jeffrey, S.W.; Barrett, S.M.; (1992). Biochemical composition of microalgae from the classes Chlorophyceae and Prasinophyceae. 2. Lipid classes and fatty acids. J. Exp. Mar. Biol. Ecol. 161: 115-134.##Coutteu, P.; (1996). Microalgae. In: Sorgeloos, P. and Lavens, P. Manual on the production and use of live food for aquaculture (University of Gent, Artemia reference center). 9-60.##Garcia Ulloa, M.; Garcia Olea, J.; (2004). Reproductive performance of the Guppy fish Peocilia reticulate (Peters, 1859) fed with live Artemia franciscana cultured with inert and live diets. Avences en Investigacion Agropecuarina, 8(003): 1-7.##Gómez, M G U.; Gamboa Delgado, J.; Zavala Aguirre, JL.; Fujii, TO.; Lavens, P.; (1999). influence of different dietson length and biomass productionof brine shrimp Artemia franciscana (Kellog, 1906). Bol. Invemar, 28: 1.##Hafezieh, M.; (2004). The study of nutritional effects of Chlorella, Chaetoceruson growth rate and survival of Artemia urmiana. Pajohesh va Sazandegi , 64: 76-80. (In Persian)##Hannah, C.; Mani, M.; Ramasamy, R.; (2013). Evaluation of the Biochemical Composition of Four Marine Algae and Its Nutritional Value for Brine Shrimp. IOSR Journal of Pharmacy and Biological Sciences 6, 3: 47-51.##Lavens, P.; (1999). Influence of different diets on length and biomass production of brain shrimp Artemia franciscana (KELLOG, 1906) bol. Invemar; 28(1): Santa Marta Jan. /Dec. 1999.##Lavens, P.; Sorgeloos, P; (1991). Production of Artemia in culture tanks. In: Browne, R.A.; P. Sorgeloos and C.N.A. Trotman (Eds). Artemia biology. CRC press, Inc. Boca Ratón, Florida, USA, 317-350.##Madumathi, M.; Rengasamy, R.; (2011). Antioxidant status of Penaeus monodon fed with Dunaliella salina supplemented diet and resistance against WSSV. International Journal of Engineering Science and Technology (IJEST); 3(10): 7249-7260. ##Maldonado-Montiel, TDNJ.; Rodríguez-Canché, LG.; (2005). Biomass production and nutritional value of Artemia sp. (Anostraca: Artemiidae) in Campeche, México. Rev. Biol. Trop. Int. J. Trop. Biol. 53(3-4): 447-454.##María Concepción Lora-Vilchis, MC.; Voltolina, D.; (2003). Growth and survival of Artemia franciscana (kellogg) fed with Chaetoceros muelleri Lemmerman and Chlorellacapsulata guillard. Rev. Invest. Mar. 24(3): 241-246.##Mejia, JC.; Sanchez, AM.; Mejia, GC.; Barreray, TC.; Andrade, RD.; (1999). Reproductive pattern variation in two Mexican population of Artemia franciscana and comparison with the San Francisco Bay population. Revista de biologia tropical, 47(1): 99-104.##Merchie, G.; Lavens, P.; Dhert, P.; Dehasque, M.; Neils, H.; Leenheer, DA.; Sorgeloos, P.; (1995). Variation of ascorbic acid content in different live food organisms. Aquaculture; 134(3-4): 325-337.##Mohammadyari, A.; (2002). Biometric, morphologic and life cycle comparison of 3 populations of Iranian Artemia. M.Sc. Thesis. Tehran University, 173 pp. (In Persian)##Mohebbi, F.; Esmaili, L.; Negarestan, H.; Ahmadi, R.; (2009). Dynamics of Phytoplanktonpopulation in Urmia Lake: Consequences onArtemia density. Proceeding of internationalsympos-ium/workshop on biology anddistribution of Artemia. Urmia, Iran.##Mohebbi, F.; (2010). The Brine Shrimp Artemia and hypersaline environments microalgal composition: a mutual interaction. Int. J. Aqu. Sci; 1(1): 19-27.##Punitha, SMJ.; Micheal Babu, M.; Immanual, G.; (2007). Developing feed for the culture of brine shrimp Artemia franciscana using marine algae as major dietary source.##Radhakrishnan, EV.; Rekha, D.; Chakraborty, R.; Thangaraja, C.; Unnikrishnan; (2009). Effect of Nannochloropsis salina on the survival and growth of phyllosoma of the tropical spiny lobster, Panulirus homarus L. under laboratory conditions. J. Mar. Biol. Ass. India, 51(1): 52-60.##Vojodzadeh, H.; Ghezelbash, F.; Ryahi, H.; Manaffar, R.; (2007). The study of growth and survival rate of 3 different Artemia species feeding on unicellular algae: Nannochloropsis oculata, Dunaliella tertiolecta and Tetraselmis suecica. Iranian Journal of Fisheries Research, 3: 143-152. (In Persian)## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,596 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,491 |