| تعداد نشریات | 46 |
| تعداد شمارهها | 1,226 |
| تعداد مقالات | 10,524 |
| تعداد مشاهده مقاله | 20,816,015 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 14,187,728 |
بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری عصاره دانه سویا (Glycine max) بر استیل کولین استراز و تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی | ||
| فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
| دوره 10، شماره 1 - شماره پیاپی 37، مرداد 1400، صفحه 11-22 اصل مقاله (862.39 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/eab.2021.48416.1735 | ||
| نویسندگان | ||
| فرشته فلاح دیگسرا1؛ امیر آراسته* 2 | ||
| 1کارشناس ارشد، گروه زیستشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | ||
| 2استادیار، گروه زیستشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | ||
| چکیده | ||
| سویا (Glycine max) گیاهی از خانواده بقولات و از مهمترین گیاهان روغنی است. دانه سویا سرشار از پروتئین و ترکیبات فیتوشیمیایی مختلف، بهویژه ایزوفلاونها میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری عصاره هیدروالکلی دانه سویا بر استیلکولیناستراز و تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی در پروتئین آلبومین سرم گاوی بهعنوان یک پروتئین مدل است. ابتدا دانه زردرنگ سویا پودر شده، سپس عصاره هیدروالکلی آن تهیه گردید. با روش گاز کروماتوگرافی جرمی، ترکیبات عصاره به دست آمد. اثرات ضدآلزایمری با سنجش فعالیت آنتیآکسیدانی بهروش DPPH، بررسی مهار آنزیم استیلکولیناستراز به روش المن و بررسی مهار تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی به روش جذب سنجی کنگورد انجام شد. از تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی گذاره برای تأیید حضور رشتههای آمیلوئیدی استفاده شد. حضور ماده مؤثره جنیستئین، به مقدار 97/2 درصد و اسیدهای چرب پالمیتیک و لینولئیکاسید به ترتیب 11/3 و 69/10 درصد در عصاره دانه زرد سویا تأیید شد. بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره سویا با دوزهای مختلف نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، درصد فعالیت آنتیاکسیدانی نیز افزایش مییابد. بررسی مهار آنزیم استیلکولیناستراز با استفاده از آنالوگ سوبسترا به نام استیل تیوکولین یدید (ATCI) نشان داد که با افزایش غلظت عصاره میزان مهار آنزیم افزایش مییابد. میزان عصاره در غلظتهای بالا موجب کاهش تولید نانورشتههای آمیلوئیدی شد. این مطلب با تصاویر میکروسکوپ الکترونی مورد تأیید قرار گرفت. دانههای زرد سویا، با اثرات آنتیاکسیدانی و مهاری خوبی که بر آنزیم استیلکولیناستراز دارند، میتوانند کاندیدای مناسبی برای کاهش عوارض جانبی آلزایمر باشند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آلزایمر؛ آنتیاکسیدان؛ استیلکولیناستراز؛ جنیستئین؛ دانه سویا | ||
| عنوان مقاله [English] | ||
| Investigation of antioxidant and Inhibitory properties of soybean seeds extract (Glycine max) on the acetylcholinesterase and the production of Amyloid Nano-biofibrils | ||
| نویسندگان [English] | ||
| Fereshteh Fallah Digsara1؛ Amir Arasteh2 | ||
| 1M. A., Department of Biology, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran | ||
| 2Assistant Professor, Department of biology, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran | ||
| چکیده [English] | ||
| Soybean (Glycine max) is a plant of the legume family and one of the most important oil plants. Soybean is rich in various proteins and phytochemicals, especially isoflavones. The aim of this study was to investigate the antioxidant and inhibitory effects of hydro-alcoholic extract of soybean seed on acetyl cholinesterase and production of amyloid nanobiofibrils in bovine serum albumin protein as a model protein. First, the yellow soybean seeds was powdered, then its hydro-alcoholic extract was prepared. The extracts composition were obtained by GC-MS spectroscopy. Anti-Alzheimer's effects were performed by measuring antioxidant activity by DPPH method, Inhibition of acetylcholinesterase by ellman method and inhibition of the production of amyloid nanobiofibrils by congored absorption method. Transmission electron microscopy was used to confirm the presence of amyloid fibrils. The presence of genistein active component in yellow soybean seed extract was confirmed by 2.97% and palmitic and linoleic acids by 3.11 and 10.69%, respectively. Investigation of antioxidant activity of soybean extract in different doses showed that with increasing the concentration of the extract, the percentage of antioxidant activity also increases. Investigation of acetylcholinesterase inhibition using a substrate analogue called acetylthiocholine iodide (ATCI) showed that with increasing the concentration of the extract, the amount of enzyme inhibition increases. The amounts of extract at high concentrations reduced the production of amyloid nanofibrils. This was confirmed by electron microscope images.Yellow soybeans, with their good antioxidant and inhibitory effects on the acetylcholinesterase enzyme, can be a good candidate for reducing the side effects of Alzheimer's. | ||
| کلیدواژهها [English] | ||
| Acetylcholinesterase, Alzheimer, Antioxidant, Genistein, Soybean | ||
| مراجع | ||
|
Alghamdi, S.; Migdadi, H.; Khan, M.; El-Harty, E. H.; Ammar, M.; Farooq, M. & Afzal, M. (2018). Phytochemical Profiling of Soybean (Glycine max (L.) Merr.) Genotypes Using GC-MS Analysis. Phytochemicals-Source of Antioxidants and Role in Disease Prevention.
Amani, M. (2017). Pathophysiology of Alzheimer’s Disease. J Ardabil Univ Med Sci.; 16(4): 452-463.
Arasteh, A.; Habibi-Rezaei, M.; Ebrahim-Habibi A. & Moosavi-Movahedi, A. A. (2012). Response surface methodology for optimizing the bovine serum albumin fibrillation. The protein journal; 31(6): 457-465.
Arasteh, A. & Salehzadeh, A. (2016). Effect of environmental factors on aggregation and fibrillation of kappa casein. New Biotechnology; (33): S204.
Bertram, L.; Lill, C. M. & Tanzi, R. E. (2010). The genetics of Alzheimer disease: back to the future. Neuron; 68(2): 270-281.
Banerjee, D.; Chakrabarti, S.; Hazra, A.K.; Banerjee, S.; Ray, J.; Mukherjee, B. (2008). Antioxidant activity and total phenolics of some mangroves in Sundarbans. African Journal of Biotechnology; 7(6).
Cipriani, G.; Dolciotti, C.; Picchi, L. & Bonuccelli, U. (2011). Alzheimer and his disease: a brief history. Neurological Sciences; 32(2): 275-279.
Cooper, E.L. & Ma, M.J. (2017). Alzheimer Disease: Clues from traditional and complementary medicine. Journal of traditional and complementary medicine; 7(4): 380-385.
Correa, C.R.; Li, L.; Aldini, G.; Carini, M.; Chen, C.-Y. O.; Chun, H.-K.; Cho, S.-M.; Park, K.-M.; Russell, R.M. & Blumberg, J.B. (2010). Composition and stability of phytochemicals in five varieties of black soybeans (Glycine max). Food chemistry;123(4):1176-1184.
Fisk, I.D. & Gray, D.A. (2011). Soybean (Glycine max) oil bodies and their associated phytochemicals. Journal of food science; 76(9): C1349-C1354.
Holm, N.K.; Jespersen, S.K.; Thomassen, L.V.; Wolff, T.Y.; Sehgal, P.; Thomsen, L.A.; Christiansen, G.; Andersen, C.B.; Knudsen, A.D. & Otzen, D.E. (2007). Aggregation and fibrillation of bovine serum albumin. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Proteins and Proteomics; 1774(9): 1128-1138.
Kim, J.K.; Kim, E.-H.; Park, I.; Yu, B.-R.; Lim, J.D.; Lee, Y.-S.; Lee, J.-H.; Kim, S.-H. & Chung, I.-M.(2014). Isoflavones profiling of soybean [Glycine max (L.) Merrill] germplasms and their correlations with metabolic pathways. Food chemistry; 153: 258-264.
Lotfi, Z.; Fazilati, M.; Arasteh, A. & Nazem, H. (2017). Fibrillation induction in Bovine serum Albumin and production of amyloid fibrils for use as new Bio–nanomaterial.
Nasirzadeh, M.R.; Babapour, V.; Ahmadi-Asl, N.; Roshangar, L. & Nazemeih, H. (2013). Effects of methanol extract of soy on the apoptosis of hippocampal cells in ovariectomized rats. KAUMS Journal (FEYZ); 16(6): 501-506.
Ponnusha, B.S.; Subramaniyam, S. & Pasupathi, P. (2011). Antioxidant and Antimicrobial properties of Glycine Max-A review. Int J Cur Bio Med Sci.; 1(2): 49-62.
Sansanelli, S.; Zanichelli, D.; Filippini, A.; Ferri, M. & Tassoni, A. (2014). Production of free and glycosylated isoflavones in in vitro soybean (Glycine max L.) hypocotyl cell suspensions and comparison with industrial seed extracts. Plant Cell, Tissue and Organ Culture (PCTOC); 119(2): 301-311.
Schramm, F.D.; Schroeder, K. & Jonas, K. (2020). Protein aggregation in bacteria. FEMS microbiology reviews; 44(1): 54-72.
Sharififar, F.; Moshafi, M.; Shafazand, E. & Koohpayeh, A. (2012). Acetyl cholinesterase inhibitory, antioxidant and cytotoxic activity of three dietary medicinal plants. Food chemistry; 130(1): 20-23.
Soussi, N.; Moulay, S.; Bachari, K. & Benmiri, Y. (2017). Antioxidant and Biological Activities of Proteinaceous Extract from Algerian Glycine max Plant. Pakistan journal of biological sciences: PJBS; 20(3): 124-131.
Vinutha, B.; Prashanth, D.; Salma, K.; Sreeja, S.; Pratiti, D.; Padmaja, R.; Radhika, S.; Amit, A.; Venkateshwarlu, K. & Deepak, M. (2007). Screening of selected Indian medicinal plants for acetylcholinesterase inhibitory activity. Journal of ethnopharmacology; 109(2): 359-363.
Waterhouse, S.H. & Gerrard, J.A. (2004). Amyloid fibrils in bionanotechnology. Australian journal of chemistry; 57(6): 519-523.
Yusnawan, E. (2018). Effects of different extraction methods on total phenolic content and antioxidant activity in soybean cultivars. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, IOP Publishing.
Zhang, R.F.; Zhang, F.X.; Zhang, M.W.; Wei, Z.C.; Yang, C.Y.; Zhang, Y.; Tang, X.J.; Deng, Y.Y. & Chi, J.W. (2011). Phenolic composition and antioxidant activity in seed coats of 60 Chinese black soybean (Glycine max L. Merr.) varieties. Journal of agricultural and food chemistry; 59(11): 5935-5944. | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 673 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 578 |
||