تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,131 |
تعداد مقالات | 9,681 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,623,545 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,302,151 |
عوامل مؤثر بر اشتغال در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی استان مازندران | ||
رشد و توسعه اقتصاد روستایی و کشاورزی | ||
مقاله 7، دوره 1، شماره 1، بهمن 1394، صفحه 103-93 اصل مقاله (373.88 K) | ||
نوع مقاله: ویژه نامه رشد و توسعه اقتصاد روستایی و کشاورزی | ||
نویسندگان | ||
زهرا امیری* 1؛ سیده محبوبه مظفری خوشرودی2؛ محمد کاوسی کلاشمی1 | ||
1استادیار/گیلان | ||
2دانشجو/گیلان | ||
چکیده | ||
بیکاری یکی از مهمترین چالشهای دهه اخیر اقتصاد ایران بوده است. صنایع غذایی و آشامیدنی بیشترین نقش را در اشتغال تولیدات صنعتی کشور ایفا کرده است. در استان مازندارن به دلیل ظرفیت پایین بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال و وجود نیروی کار فراوان ضرورت توجه به توسعهی بخش غیرکشاورزی را مسلم میسازد. در این استان بیشترین سرمایهگذاری و تعداد شاغلین بر روی این صنایع میباشد. پژوهش حاضر در صدد بررسی اثر پذیری اشتغال در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی از تعداد کارگاههای صنایع غذایی و آشامیدنی و ... در استان مازندران است. برای این منظور از دادههای آماری زمانی اشتغال(EM) ، تعداد کارگاه (NF)، سرمایهگذاری واقعی (RIC) و پرداختی به سایر نهادهها (ROIC) طی سالهای 1389-1370 استفاده شده است. روش شناسی پژوهش مبتنی بر رهیافت فمبای برای انتخاب الگوی مناسب سری زمانی، به برآورد الگوی تصحیح خطای برداری منجر شد. نتایج بدست آمده از آزمون هم انباشتگی جوهانسن و جوسلیوس وجود یک رابطه تعادلی بلند مدت میان متغیرهای فوق است. همچنین نتایج حاصل از الگوی تصحیح خطای برداری نشان میدهد که در بلندمدت به ازای هر یک درصد تغییر در میزان RIC و NF ، اشتغال به ترتیب به میزان 139/0 درصد و 329/2 درصد افزایش ولی ROICبه میزان 258/0 درصد کاهش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
سرمایهگذاری؛ رویه فمبای؛ الگوی تصحیح خطای برداری(VECM) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,846 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 837 |