
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,156 |
تعداد مقالات | 9,940 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,541,224 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,860,522 |
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی جلبک دریایی قهوهای (Padina gymnospora) بر برخی باکتریهای گرم منفی | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 1، شهریور 1397، صفحه 17-25 اصل مقاله (396.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم زبیدی نژاد* 1؛ مصطفی غفاری2؛ علی طاهری3 | ||
1دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | ||
2دانشیار بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | ||
3دانشیار فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی | ||
چکیده | ||
چکیده امروزه به دلیل تغییر مقاومت باکتری های بیماری زا، یافتن مواد ضد میکروبی نوین از منابع طبیعی دریایی از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی جلبک دریایی قهوهای (Padina gymnospora) بر برخی باکترهای گرم منفی بود. پس از انجام نمونه برداری و انتقال نمونهها به آزمایشگاه، نمونه جلبکی شستشو، خشک و آسیاب شد و توسط حلال متانول عصارهگیری صورت گرفت. عصاره متانولی در 4 غلظت 80-10 میلیگرم بر میلیلیتر تهیه شد و جهت بررسی اثر ضد باکتریایی آن، روی 4 گونه باکتریهای گرم منفی Vibrio cholerae،Morganella morganii، Proteus mirabilisو Proteus vulgarisاز تست انتشار دیسک در آگار استفاده شد. نتایج نشان داد که باکتری P. vulgaris بیشترین حساسیت را نسبت به عصاره جلبکی با قطر هاله عدم رشد 25/0 ±23/11 میلیمتر در غلظت 80 میلیگرم بر میلیلیتر از خود نشان داد، این میزان دارای اختلاف معنیداری با آنتیبیوتیکهای استاندارد جنتامایسین و نئومایسین و سایر غلظتها بود (05/0˂ p). همچنین اثر عصاره جلبکی بر باکتریهای مورد آزمایش در غلظتهای 10 و 20 میلیگرم بر میلیلیتر، اختلاف معنیداری نبود (05/0˃ p). نتایج رقت لولهای نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی 8/0 میلیگرم بر میلیلیتر بود. در مجموع، نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی جلبک قهوهای Padina gymnospora یک منبع بالقوهای برای ترکیبات ضد میکروبی نوین با هدف جایگزینی داروهای شیمیایی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
خواص ضد باکتریایی؛ جلبک دریایی؛ Padina gymnospora؛ انتشار از دیسک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The investigation of anti-bacterial activity of methanolic extract of brown algae (Padina gymnospora) against some gram negative bacteria | ||
نویسندگان [English] | ||
Maryam Zobeidy nezhad1؛ Mostafa Ghaffari2؛ Ali Taheri3 | ||
2Associate Professor of Aquatic health and diseases, Faculty of Marine Sciences, Chabahar Maritime University, Chabahar, Islamic Republic of Iran | ||
3. Associate Professor of Fisheries Products Processing Faculty of Marine Sciences, Chabahar Maritime University, Chabahar, Islamic Republic of Iran | ||
چکیده [English] | ||
Abstract Nowadays due to the emergence of resistant forms of pathogenic bacteria, discovering new antimicrobial substances from marine natural resources is considered very important. This study aims to investigate the antibacterial activity of methanolic extract of brown algae against some Gram negative bacteria. After sampling and transferring the samples to the laboratory, algae samples were washed, dried and pulverized; then, the extraction was conducted using methanol solvent. Methanolic extracts of algae (padina gymnospora) were prepared in four concentrations of 10 to 80 mg/ml and were tested against 4 strains of Gram negative bacteria Vibrio cholerae, Morganella morganii, Proteus mirabilisand Proteus vulgaris using disc diffusion technique and inhibition growth zone measurement. The results revealed that P. vulgaris, with growth inhibition zone diameter of 11.23±0.25 mm in 80 mg/ml concentration, showed the maximum sensitivity to algae extract. This value had a significant difference compared to reference antibiotics of gentamycin and neomycin and all other concentrations (ppadina gymnospora, can be considered a potential resource of antimicrobial compounds aiming to replace chemical medicines. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibacterial activity, marine algae, Padina gymnospora, disc diffusion | ||
مراجع | ||
Alghazeer, R.; Whida, F.; Abduelrhman, E.; Gammoudi, F.; & Azwal, S.; (2013). Screening of antibacterial activity in marine green, red and brown macroalgae from the western coast of Libya. Natural Science; 7-14.
Bibiana, M.A.; Nithya, K.; Manikandan, M.S.; Selvamani, P.; Latha, S.; (2012). Antimicrobial Evaluation of the organic extracts of Sargassum wightii (brown algae) and kappaphycus alwarezii (red algae) collected from the Coast oMeemesal, Tamilnadu. International journal of pharmaceutical, chemical and biological Sciences; 2(4), 439-446.
Brooks, GF.; Corroll, K.; Butel, JS.; & Morse, SA.; (2007). Jawetz Melnick and Adelberg's Medical microbiology, 24 th Edition; 232-235.
Cox, S.; Abu-Ghannam, N.; Gupta, S.; (2010). An assessment of the antioxidant and antimicrobial activity of six species of edible Irish seaweeds. International FoodResearchJournal; 17: 205-220.
Derakhshesh, B.; Yousefzadi, M.; Afshar nasab, M.; Yeganeh, V.; Dashtian Nasab, A.; (2011). In vitro Antibacterial Activities of the Marine Macroalgae" Laurencia Snyderiae" and "Sargassum Angustifolium" Against Human Pathogens. ISMJ; 14(1):17-22.
El Gamal, A.A.; (2010). Biological importance of marine algae. Saudi Pharmaceutical Journal; 18: 1-25.
Eom, S.H.; Kim, Y.M.; Kim, S.K.; (2012). Antimicrobial effect of phlorotannins from marine brown algae. Food and Chemical Toxicology; 3251-3255.
El-Sheekh, M.M.; Gharieb, M.M.; El-Sabbagh, S.M.; Hamza, W.T.; (2014). Antimicrobial Efficacy of some marine Macroalgae of Red Sea. Int J Micr Imm Res; 3(3): 021-028.
Forbes, B.A.; Sahm, D.F.; Weissfeld, A.S.; (2007). Bailey & Scott`s Diagnostic Microbiology. 12th ed. Missouri, Mosby; 323-330.
Qaranjic, B.M.; Rouhani Qadikalaee, K.; (2009). Atlas of Marine algae of Persian Gulf and Oman Sea coasts. Tehran: Irananian Institute of Fisheries Research, Scientific Information Management. [in Farsi]
Kumar, P.; Senthamilselvi, S.; Govindaraju, M.; (2013). GC-MS profiling and antibacterial activity of Sargassum tenerrimum. Journal of pharmacy Research; 6: 88-92.
Magha, N.; Mole, and Anjali, B.; Sabale.; (2014). Antimicrobial ,antioxidant and haemolytic potential of brown macroalga Sarrgassum. World Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences; 3(8): 2091-2104.
Mendez, M.; Pereira, R.; Sousa Pinto, I.; Carvalho, A.; Gomes, A.; (2013). Antimicrobial activity and lipid profle of Seaweed extracts from the North Portuguese Coast. Int F Res J; 20(6): 3337-3345.
Osman, M.; Abushady, A.; Elshobary, M.; (2010). In vitro screening of antimicrobial activity of extracts of some macroalgae collected from Abu-Qir Bay, Alexandria, Egypt. Afr J Biotechnol; 9(12): 7203 -7208.
Oumaskour, K.; Boujaber, N.; Etahiri, S.; Assobhei, O.; (2013). Anti-inflammatory and antimicrobial activities of twenty –three Marine red algae from the Coast of Sidi Bouzid (El Jadida-Morocco). International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences; 3: 145-149.
Peymani, J.; Qaraee, A.; Ghaffari, M.; Taheri, A.; (2014). Investigation of antibacterial Effect of aqueous and ethanolic extract of brown alga Sargassum glaucescens from Chabahar Coasts. Scientific Journal of IranianFisheries; 22(4): 13-21. [in Farsi]
Rebecca, J.L.; Dhanalakshmi, V.; & Sharmila, S.; (2012). Effect of the extract of Ulva sp on pathogenic microorganisms. Journal of Chemical and Pharmaceutical Research; 4(11): 4875-4878.
Renukabai, N.; Subitha Shajini, R.; Mary Christi, R.; & Christy Kala, T.; (2013). Antimicrobial activities of Marine green algae from Kurump Anai Coast , Tamil Nadu, India. Plant Archives; 883-886.
Rhimou, B.; Hassane, R.; Jose, M.; & Nathalie, B.; (2010). The antibacterial potential of the seaweeds (Rhodophyceae) of the Strait of Gibraltar and the Mediterranean Coast of Morocco. African JournalofBiotechnology; 9(38): 6365-6372
Rosaline, X.; Sakthivel kumar, S.; Rajendran, K.S.; Janarthanan, S.; (2012). Screening of Selected marine algae from the Coastal Tamil Nadu, South India for Antibacterial Activity . Asian Pacific Journal of TropicalBiomedicine; 140-146.
Sangeetha, S.; Dhayanithi, N.B.; Sivakumar, N.; (2014). Antibacterial activity of Sargassum longifolium and Gracilaria corticata from Gulf of Mannar aginst selected common shrimp pathogens. International Journal ofpharma and Bio Sciences; 5(2): 76-82.
Seenivasan, R.; Indu, H.; Archana, G.; Geetha, S.; (2010). Antibacterial activity of some marine algae from South East Coast of India. Am. Eurasian J. Agric. Environ. Sci; 9 (5): 480-489.
Srivastava, N.; Saurav, K.; Mohanasrinivasan, V.; Kannabiran, K.; Singh, M.; (2010). Antibacterial potential of macroalgae collected from the Madappam coast, India. British Journal of Pharmacology and Toxicology; 1(2): 72-76.
Susilowati, R.; Sabdono, A.; Widowati, I.; (2014). Isolation and Characterization of Bacteria Associated with Brown Algae Sargassum spp from Panjang Island and Their Antibacterial. International Conference on Tropicaland activites Coastal Region Eco-Development; 240-246.
Tajbakhsh, S.; Pouyan, M.; Zandi, K.; Bahramian, P.; Sartavi, K.; Fouladvand, M.; et al, (2011). In vitro study of antibacterial activity of the alga Sargassum oligocystum from the Persian Gulf. European Review forMediacal and Pharmcological Sciences; 15: 293-298.
Taskin, E.; Ozturk, M.; Kurt, O.; & Kurt, O.; (2007). Antibacterial activities to some marine algae from the Aegean Sea (Turkey). African Journal of Biotechnology; 6(24): 2746-2751.
Taskin, E.; Caki, Z.; Ozturk, M.; Taskin, E.; (2010). Assessment of in vitro antitumoral and antimicrobial activities of marine algae harvested from the eastern Mediterranean sea. Afr. J. biotechnol; 9(27): 4272-4277.
Vallinayagam, K.; Arumugam, R.; Ragupathi Raja Kannan, R.; Thirumaran, G.; Anantharaman, P.; (2009).Antibacterial activity of some selected seaweeds from Pudumadam coastal regions. Global Journal of Pharmacology; 3(1): 50-52.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,418 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 455 |