![سامانه مدیریت نشریات علمی دانشگاه پیام نور](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,138 |
تعداد مقالات | 9,769 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,912,792 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,521,480 |
اثرآب انار بر پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 27 مهر 1393 | ||
نویسندگان | ||
سیدابراهیم حسینی* 1؛ الهام رضایی2؛ داوود مهربانی3؛ فرناز توکلی4 | ||
1معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت/ هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات فارس | ||
2دانش آموخته/ دانشگاه علوم و تحقیقات فارس | ||
3عضو هیات علمی/ دانشگاه علوم پزشکی شیراز | ||
4دانش آموخته واحد علوم و تحقیقات فارس | ||
چکیده | ||
افزایش میزان چربیهای خون یکی از شایعترین تظاهرات در بیماری دیابت میباشد که باعث تشدید عوارض این بیماری میگردد. آب انار ماده ای مغذی با مصارف پزشکی میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آب انار بر میزان تری گلیسرید، کلسترول، LDL و HDL در موشهای صحرایی نر بالغ سالم و دیابتی شده انجام گرفت. در این پژوهش 90 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 220-200 گرم به گروههای کنترل، شاهد، تجربی دیابتی و غیردیابتی تقسیم شدند. هر گروه شامل 9 سر موش بود. گروههای تجربی به ترتیب مقادیر 1، 2 و 4 میلیلیتر آب انار را به ازای هر موش و برای 21 روز دریافت کردند. برای ایجاد دیابت از تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوسین استفاده شد. در پایان دوره باخون-گیری از قلب حیوانات، میزان سرمی تری گلیسرید، کلسترول، LDL و HDL اندازهگیری گردید. دادهها به کمک آزمون-های ANOVA و LSD آنالیزشدند. نتایج نشان دادند که، آب انار با دوزهای 2و4 میلیلیتر باعث کاهش معنیدار تری گلیسرید به ترتیب در سطح 05/0≥P و 001/0≥P ، کلسترول به ترتیب در دوزهای1، 2و4 میلیلیتر به ترتیب در سطح 05/0≥P، 01/0≥P و 001/0≥P، LDL در دوزهای 2و4 میلیلیتر، در سطح 01/0≥P و افزایش سرمی HDL در 4 میلی-لیتر در سطح 05/0≥P در گروههای دیابتی شده نسبت به گروه کنترل گردید و گروههای غیردیابتی تأثیر معنیداری نداشت. آب انار احتمالاً با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و املاحی نظیر روی و از طریق افزایش میزان انسولین باعث کاهش میزان تری گلیسرید، کلسترول، LDL و افزایش HDL در موشهای دیابتی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
آب انار؛ دیابت؛ تری گلیسرید؛ کلسترول؛ HDL | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of pomegranate juice on lipid profile in streptozotocin-induced diabetic adult male rats | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Ebrahim Hosseini1؛ Elham Rezaei2؛ Davood Mehrabani3؛ | ||
چکیده [English] | ||
Increasing the levels of blood lipids is the most common factors in diabetes that will exacerbate its complications. PJ (Pomegranate juice) is a nutrient with medical purposes. The present study aimed to investigate the effects of pomegranate juice on levels of triglycerides, cholesterol; LDL and HDL in healthy and diabetic adult male rats were done. In the study, 90 adult male rats weighing 220-200 g were divided into groups of control, diabetic and non-diabetic experimental groups. Each group includes 9 mice. Experimental groups received respectively 1, 2 and 4 ml of pomegranate juice per rat for 21 days. To create diabetes by Intra-peritoneal injection, streptozotocin 60mg/kg was used. At the end of experiment by the phlebotomizing the animal hearts, serum levels of triglycerides, cholesterol, LDL and HDL were measured. Data were analyzed by ANOVA and LSD tests. The results showed that pomegranate juice in doses of 2 and 4 ml caused a significant reduction in triglyceride levels, respectively, in the P | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Pomegranate juice, Diabetes, Triglyceride, Cholesterol, HDL | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,796 |