
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,156 |
تعداد مقالات | 9,939 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,550,426 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,864,957 |
A Simple, Sensitive and Validated Method with HPLC-DAD For the Simultaneous Determination of Sodium Benzoate and Potassium Sorbate Preservatives in Processed Food | ||
Iranian Journal of Analytical Chemistry | ||
دوره 10، شماره 2، آذر 2023، صفحه 144-153 اصل مقاله (816.29 K) | ||
نوع مقاله: Full research article | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/ijac.2024.70436.1286 | ||
نویسندگان | ||
Mahnaz Ghereghlou* 1؛ Jalil Afshar1، 2؛ Seyed Hossein Mousavi1 | ||
1Food Control Laboratory, Department of Food and Drug, Mashhad University of Medical Science, Mashhad, Iran | ||
2Department of Biochemistry, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran | ||
چکیده | ||
Measuring preservative concentrations in food is crucial due to their potential health implications. Therefore, it is necessary to develop a reliable and validated analytical method for monitoring. This study focuses on the validation of a simple, sensitive and precise analytical approach using HPLC-DAD to concurrently assess sodium benzoate and potassium sorbate. The validation process resulted in exceptional outcomes, demonstrating strong linearity (R2 > 0.999), precision (RSD < 5%), and accuracy (recovery values ranging from 90.77% to 100.55%). Additionally, the method exhibited low limits of detection and quantification (0.8 and 2.65 mg L-1 for sodium benzoate, and 0.14 and 0.47 mg L-1 for potassium sorbate, respectively). The effectiveness of the validated method on different food metrics was shown by analyzing 110 samples of Olivier salad, dairy products and ketchup sauce from Mashhad, Iran. Comparison of the results with Iran's national standards revealed that the preservative concentrations in most samples were within the acceptable limits set by Iranian regulations. | ||
کلیدواژهها | ||
HPLC-DAD؛ Preservatives؛ Method validation؛ Food processed | ||
عنوان مقاله [English] | ||
یک روش ساده، حساس و اعتباربخشی شده با HPLC-DAD برای تعیین همزمان محتوای بنزوات سدیم و نگهدارندههای سوربات پتاسیم در مواد غذایی فرآوری شده | ||
نویسندگان [English] | ||
مهناز قرقلو1؛ جلیل افشار1، 2؛ سید حسین موسوی1 | ||
1آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران | ||
2آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران|گروه بیوشیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | ||
چکیده [English] | ||
اندازه گیری میزان مواد نگهدارنده در غذا به دلیل پیامدهای بالقوه آنها برای سلامتی بسیار مهم است. بنابراین، توسعه یک روش تحلیلی قابل اعتماد و معتبر برای پایش ضروری است. این مطالعه بر اعتبار سنجی یک رویکرد تحلیلی ساده، حساس و دقیق با استفاده از HPLC-DAD برای ارزیابی همزمان بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم تمرکز دارد. فرآیند اعتبار سنجی منجر به نتایج استثنایی شد که خطی بودن قوی (R2 > 0.999)، دقت (RSD < 5٪)، و صحت (مقادیر بازیابی از 90.77٪ تا 100.55٪) را نشان داد. علاوه بر این، مقادیرحد تشخیص و حد اندازه گیری این روش پائین می باشد (به ترتیب 0.8 و 2.65 میلیگرم در لیتر برای بنزوات سدیم، و 0.14 و 0.47 میلیگرم در لیتر برای سوربات پتاسیم). اثربخشی روش اعتبار بخشی شده برروی ماتریس های مختلف غذایی با تجزیه و تحلیل 110 نمونه سالاد اولویه، محصولات لبنی و سس کچاپ از مشهد، ایران نشان داده شد. مقایسه نتایج با استانداردهای ملی ایران نشان داد که غلظت مواد نگهدارنده در اکثر نمونه ها در محدوده قابل قبول تعیین شده توسط مقررات ایران است. . | ||
کلیدواژهها [English] | ||
HPLC-DAD, مواد نگهدارنده, اعتبار بخشی روش, مواد غذایی فرآوری شده | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 271 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 431 |