
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,153 |
تعداد مقالات | 9,923 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,482,088 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,836,576 |
سنتز سبز نانوذرات اکسید آهن از عصاره برگی گیاه علف مورچه (Cressa cretica) و بررسی خواص ضد میکروبی آن | ||
فصلنامه علمی زیست فناوری گیاهان زراعی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 اسفند 1403 | ||
نوع مقاله: علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/cb.2025.71377.1969 | ||
نویسندگان | ||
عظیم سارانی1؛ لیلا مهرآوران* 2؛ براتعلی فاخری3؛ مریم اله دو1 | ||
1گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران | ||
2استادیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، ایران | ||
3گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی،دانشگاه زابل، زابل، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور سنتز سبز نانوذرات اکسید آهن، از عصاره گیاه علف مورچه (Cressa cretica L.) به عنوان عامل احیا کننده استفاده گردید. نانوذرات اکسید آهن در عرض چند دقیقه بعد از اضافه کردن سولفات آهن به عصاره گیاهی تشکیل شد. تغییر رنگ محلول از زرد به قهوهای تیره اولین نشانه سنتز نانوذرات بود. نانوذرات اکسید آهن سنتز شده با تکنیکهای مختلفی مانند اسپکتروفتومتر مرئی بنفش، XRD، FT-IR، TEM تجزیه و تحلیل شدند. در بررسی UV-اسپکتروفتومتر، پیک روی شاخص 280 نانومتر مشاهده شد که نشاندهنده انتقال الکترون اکسیژن به آهن سنتز شده از علف مورچه میباشد. طیف XRD ساختار کریستالی نانوذرات اکسید آهن سنتز شده را به تصویر کشید. بر اساس این نتایج،θ 2= 64/35 و 42/43 سنتز نانوذرات اکسید آهن را تایید کردند. تصاویر TEM ذرات کروی شکل یکنواخت نانوذرات سنتز شده را با میانگین اندازه 21 نانومتر نشان داد. طیف FT-IR وجود گروههای عاملی از مواد شیمیایی گیاهی را نشان میدهد که احتمالا در تشکیل و تثبیت نانوذرات نقش دارند. این نتایج حضور ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی را در عصاره برگ علف مورچه تایید میکنند. این ترکیبات میتوانند مسئول کاهش یون فلز و تشکیل نانوذرات باشند. نانوذرات سنتزی، مهار موثری در برابر استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز و اشریشیا کلی نشان دادند به طوری که در غلظت µg/ml 3000، ناحیه مهاری 7 میلیمتر برای باکتری اشریشیا کولی و 14 میلیمتر برای استرپتوکوکوس پیوژنز مشاهده شد. نتایج نشاندهنده امکان سنتز نانوذرات آهن از عصاره برگ علف مورچه و کاربرد احتمالا موثر نانوذرات در تولید داروهای ضد باکتری و فرآیندهای بیولوژیکی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات آنتی اکسیدانی؛ خواص فیزیکی؛ سنتز زیستی؛ علف مورچه؛ فعالیت ضد باکتریایی | ||
موضوعات | ||
نانوبیوتکنولوژی کشاورزی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Green Synthesis of Iron Oxid Nanoparticles Using Cressa Cretica leaf Extract and Investigating its Antimicrobial Efficacy | ||
نویسندگان [English] | ||
Azim Sarani1؛ Leila Mehravaran2؛ Barat Ali Fakheri3؛ Maryam Allahdou1 | ||
1Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran | ||
2Assistant Prof, Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran | ||
3Department of Plant Breeding and Biotechnology, Faculty of Agriculture, Zabol University, Zabol, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In order to green synthesis of iron nanoparticles, the leaf extract of Cressa cretica L. was used as a reducing agent. In order to green synthesize iron oxide nanoparticles, the extract of Cressa cretica L. was used as a reducing agent. Within a few minutes of adding iron sulfate to leaf the extract of Cressa cretica L., iron oxide nanoparticles were formed. The first sign of the synthesis of nanoparticles was the change in the color of the solution from yellow to dark brown. The synthesized nanoparticles were analyzed by various techniques such as ultra-violet spectrophotometry, XRD, FT-IR, TEM. In the spectrum obtained from the UV-spectrophotometer, the peak appeared at 280 nm, which indicates the transfer of oxygen electrons to iron synthesized from Cressa. The XRD spectrum depicted the crystal structure of the synthesized iron oxide nanoparticles. The uniform spherical particles of the synthesized iron oxide nanoparticles with an average size of 21 nm were visible using TEM images. The FT-IR spectrum shows the presence of functional groups of plant chemicals that probably play a role in the formation and stabilization of nanoparticles. These results confirm the presence of flavonoid and phenolic compounds in leaf extract. These compounds can be responsible for the reduction of metal ions and the formation of nanoparticles. Synthetic iron oxide nanoparticles showed effective inhibition against Staphylococcus aureus, These results indicate the possible effective use of synthetic nanoparticles in the production of antibacterial drugs and various biological applications. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibacterial activity, Antioxidant compounds, Biosynthesis, Cressa cretica, Physical properties | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 57 |