تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,139 |
تعداد مقالات | 9,781 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,939,668 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,541,501 |
شاخصهای رشد و ترکیب شیمیایی بدن بچه ماهی سوف معمولی (Sander lucioperca ; Linnaeus, 1785) تحت تأثیر جاذب غذایی بتائین در جیره | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 8، دوره 5، شماره 4، خرداد 1396، صفحه 79-88 اصل مقاله (506.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد اکبری* 1؛ ایمان سوری نژاد2؛ احمد قرایی3؛ سید علی جوهری4؛ ایرج عفت پناه5 | ||
1. دانشجوی دکتری شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی هرمزگان، دانشگاه هرمزگان، ایران | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی و جوی هرمزگان، دانشگاه هرمزگان، ایران | ||
3دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، ایران | ||
4استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، ایران | ||
5رئیس مرکز تکثیر و پرورش ماهی شادروان یوسف پور (سیاهکل) گیلان، ایران | ||
چکیده | ||
ارزیابی تأثیر جاذبهای غذایی تنها در روند رشد خلاصه نشده و جنبههای مختلف آن از جمله پارامترهای ترکیب شیمیایی بدن را نیز شامل میشود. این مطالعه به منظور بررسی اثرات جاذب غذایی بتائین در جیره غذایی بر روی شاخصهای رشد، کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه در بچه ماهی سوف معمولی (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785) در کارگاه تکثیر و پرورش ماهی شادروان یوسف پور (سیاهکل) انجام شد. 600 قطعه بچه ماهی سوف به 3 گروه 200 تایی تقسیم شدند و با جیرههای غذایی شامل: غذای تجاری ماهی قزلآلای رنگین کمان (بیومار) (کنترل)، بیومار+1% بتائین و بیومار+2% بتائین به مدت 6 هفته و روزانه 7 وعده تغذیه شدند. فاکتورهای رشد و کارآیی تغذیه و ترکیب شیمایی بدن در طول دوره آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و ضریب کارایی تغذیه ماهی سوف در تیمار بیومار+ 2% بتائین نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). همچنین تفاوت معنیداری نیز در پروتئین و چربی خام لاشه در میان تیمارها مشاهده گردید (05/0>P) بهطوریکه در انتهای دوره بیشترین میزان پروتئین بدن (78/0± 88/63 درصد ماده خشک) و کمترین میزان چربی بدن (14/0± 47/21درصد ماده خشک) در تیمار بیومار + 2% بتائین بهدست آمد (05/0>P). میزان چربی در تیمار بیومار + 1% بتائین نیز کاهش یافت و با تیمار بیومار تغییر معنیداری را نشان داد (05/0>P). مطالعه و بررسی وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و مقدار پروتئین و چربی لاشه در تیمارهای آزمایشی در این مطالعه نشان داد که استفاده از بتائین در سطح 2% در جیره غذایی ماهی سوف انگشت قد، موجب بهبود عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی بدن در بچه ماهی سوف شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی سوف معمولی؛ بتائین؛ رشد؛ ترکیب شیمیایی بدن | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Growth performance and body composition of Pikeperch (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785) fingerlings under food attractive Betaine in the diet | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Akbari1؛ Iman Sourinejad2؛ Ahmad Gharaei3؛ Seyed Ali Johari4؛ Iraj Efatpanah5 | ||
1Ph.D. Student, Department of Fisheries, Faculty of Marine and Atmospheric Sciences and Technologies University of Hormozgan, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Fisheries, Faculty of Marine and Atmospheric Sciences and Technologies University of Hormozgan, Iran | ||
3Associate Professor, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resource, University of Zabol, Iran | ||
4Assistant Professor, Department of Fisheries, Faculty of Natural Resource, University of Kurdistan, Iran | ||
5Head of Yosefpour's Fish Breeding and Culture Center, Guilan Province, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Evaluation of food attractive is not summarized on growth but included the other aspects, such as body composition parameters. This study was conducted to examine the effects of Betaine in the diet on Growth performance, food efficiency and body composition of pikeperch (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785) in Yosefpour's Fish farm (Siyahkal). 600 Pikeperch fingerlings were stocked in three groups of 200 in each tank and were fed with diets counting: commercial trout diet (Biomar) (Control), 1% Betaine added to biomar and 2% Betaine added to biomar, for 6 weeks and fed up to 7 meals per day. During the trial growth performance, feed efficiency and body composition were measured. The result of this study showed that final weight, specific growth rate, feed conversion ratio and feed efficiency of pikeperch in treatment 2% Betaine added to biomar were significant differences (P | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Betaine, body composition, growth, Sander lucioperca | ||
مراجع | ||
Afsharmazandarani, N.; (2001). Guide to marine science pharmaceutical supply food and medical institutions in Iran. Norbakhsh publications. Tehran. Iran; 216pp; (In Persian).
AOAC.; (1997). Official Methods of Analysis of AOAC Interna ional. 16th edn. Vol, 1, Chapter 4, Association of Official Analytical Chemists. Arlington, VA, USA; 1–3.
Asadi, M.; Azari Takami, G.; Sajadi, M.M.; Moezi, M.; Niroomand, M.; (2010). Effect of rotifers enriched with betaine and concentrated diet containing betaine on growth, survival and stress resistance of Indian white prawn (Fenneropenaeus indicus). Iranian Scientific Fisheries Journal; 19(3): 1-10. (In Persian).
Azimirad, M.; Farhangi, M.; Mojaziamiri, B.; Efatpanah, I.; Mansoritaee, H.; (2013). effect of different levels of Betaine attractive in the diet on growth, feed efficiency and survival rate of Pike perch (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785) larve. Journal of Fisheries (Iranian Journal of Natural Resources). 66(3): 347-358. (In Persian).
Can, K.; Sener, E.; (1992). The effect of Betaine-added starter feeds on the growth of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) fry. Journal Aqua Products. 1: 95-104.
Clarke, W.; Craig, V.; Erkki, B.; John, H.; David, A.; (1994). Effects of a dietary betaine/amino acid additive on growth and seawater adaptation in yearling chinook salmon. Aquaculture; 121(1): 137-145.
Eklund, M.; Bauer, E.; Wamatu, J.; Mosenthin, R.; (2005). Potential nutritional and physiological functions of betaine in livestock. Nutrition Research Reviews; 18: 31-48.
EL-Husseiny, O. M.; El-Din, G.; Abdul-Aziz, M.; Mabroke, R. S.; (2008). Effect of mixed protein schedules combined with choline and betaine on the growth performance of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Aquaculture Research; 39(3): 291-300.
Fast, A.W.; Lester, L.J.; (1992). Marine shrimp culture: principles and practices. Elsevier Seience; P.862.
Felix, N.; Sudharsan, M. (2004). Effect of glycine betaine, a feed attractant affecting growth and feed conversion of juvenile freshwater prawn (Macrobrachium rosenbergi).
Aquaculture Nutrition; 10: 193-197.
Fernandez-Figares, I.; Wray-Cahen, D.; Steele, N.C.; Campbell, R.G.; Hall, D.D.; Virtanen, E.; Caperna, T.J.; (2002). Effect of dietary betaine on nutrient utilization and partitioning in the young growing feed-restricted pig. Journal of animal science; 80(2): 421-428.
Genc, M. A.; Tekelioglu, N.; Yilmaz, E.; Hunt, A. O.; Yanar, Y.; (2006). Effect of dietary Betaine on growth performance and body composition of (Oreochromis aureus( reared in fresh and sea water a comparative study. Journal of Animal and Veterinary Advances; 5(12): 1185-1188.
Harpaz, S.; (2005). L-carnitine and its attributed functions in fish culture and nutrition -a review. Aquaculture; 429: 3-21.
Harper, H.A.; Rodwell, V.W.; Mayes, P.A.; (1979). Review of Physiological Chemistry.17th ed. Lange Medical Publications. Los Altos, CA. USA; 702.
Hughes, S.G.; (1990). Aqueous amino acid solutions can alter the feeding of glass eel, (Anguilla anguilla). Aquacult Fish Management; 22: 47-56.
Kasper, C. S.; White, M.R.; Brown, P.B.; (2002). Betaine can replace choline in diets for juvenile Nile Tilapia )Oreochromis niloticus). Aquaculture; 205(1): 119-126.
Kasumyan, A.O.; Doving, K.B.; (2003). Taste preferences in fishes. Journal of Fish and Fisheries; 4: 289-347.
Kasumyan, A.O.; Sidorov, S.S.; (2005). Taste Preferences in Fish with Chronic Anosmia. Journal of Ichthyology; 45(7): 526-534.
Kestemont, P.; Melard, C.; (2000). Percid Fishes Systematics, Ecology and Exploitation (J. F. Craig Ed.). Blackwell Science; Oxford.
Kestemont, P.; Xueliang, X.; Hamza, N.; Maboudou, J.; Imorou T.; (2007). Effect of weaning age and diet on pikeperch larviculture. Aquaculture; 264(1): 197-204.
Mackie, A.M.; Mitchell, A.I.; (1982). Further studies on the chemical control of feeding behaviour in the Dover Sole (Solea solea). Comparative Biochemistry and Physiology Part A: Physiology; 73(1): 89-93.
Moeckel, G.W.; Shadman, R.; Fogel, J.M.; Sadrzadeh, S.M.H. (2002). Organic osmolytes betaine, sorbitol and inositol are potent inhibitors of erythrocyte membrane ATPases. Life Sciences. 71: 2413-2433.
Modirsanei, M.; Kiaei, S.M.M.; (2002). Study the possibility of using betaine in order to spare methionine requirement in broiler chick rations. Journal of Veterinary Reserch; 57(3): 87-92. (In Persian).
Mudd, S.H.; Ebert, M.H.; Scriver, C.R.; (1980). Labile methyl group balances in the human: the role of sarcosine. Metabolism; 29: 707-720.
Niroomand, M.; Sajadi, M.M.; Yahyavi, M.; Asadi, M.; (2011). Effects of dietary Betaine on growth, survival, body composition and resistance of fry rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) under environmental stress. Iranian Scientific Fisheries Journal; 20(1);135-146. (In Persian).
Normandes, E.B.; Barreto, R.E.; Carvalho, R.F.; Delicio, H.C.; (2006). Effects of Betaine on the growth of the fish Piaucu (Leporinus macrocephalus). Brazilian Archives of Biology and Technology; 49(5): 757-762.
Oikawa, C.K.; March, E.E.; (1997). A method for assessment of the efficacy of feed attractants for fish. Progressive Fish-Culturist; 59: 213-217.
Polat, A.; Beklevik, G.; (1998). The importance of betaine and some attractive substances as fish feed additives. Paper presented at the Feed Manufacturing in the Mediterranean Region Recent Advances in Research and Technology, Spain. 217-220.
Safihosseini, S, A.; Akrami, R.; (2013). Effects of dietary Betaine on growth, survival and resistance of fry wild carp (Cyprinus carpio) under some environmental stress. Journal of Applied Ichthyological Researc; 1(3): 15-24.
Sattari, M.; Shahsavany, D.; Shafiee, S.; (2002). Ichthyology 2 (systematic). (Vol. 2). Haghshenas pablication, Guilan, Iran. (In Persian).
Sudagar, M.; Azari Takami, Gh.; Panomarev, C. A.; Mahmoudzadeh, H.; Abedian, A.; Hosseini, S. A.; (2005). The effects of different dietary levels of betaine and methionine as attractant on the growth factors and survival rate of juvenile beluga (Huso huso). Journal of Iranian Science Fish; 2(14); 41-50. (in Persian). Takeda, M.; Takii, K.; (1992). Gustation and Nutrition in fishes: application to aquaculture. Fish chemoreception; 271-287.
Tiril, S.U.; Alagil, F.; Yagci, F.B.; Aral, O.; (2008). Effects of betaine supplementation in plant protein based diets on feed intake and growth performance in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Bamidgeh; 60(1): 57-64.
Wu, G.; Davis, D. A.; (2005). Interrelationship Among Methionine, Choline, and Betaine in Channel Catfish Ictalurus punctutus. Journal of the World Aquaculture Society; 36(3): 337-345.
Yilmaz, E.; (2005). The effects of two chemo-attractants and different first feeds on the growth performances of African catfish (Clarias gariepinus, Burchell, 1822) at different larval stages. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences; 29: 309-314.
Yilmaz, M.; Ablak, Ö.; (2003). The feeding behavior of pikeperch (Sander lucioperca (L., 1758)) living in Hirfanli Dam Lake. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences; 27: 1159-1165.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,076 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 746 |