تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,105 |
تعداد مقالات | 9,457 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,068,949 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 11,962,127 |
اثر سطوح مختلف لاکتوباسلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و جمعیت باکتریایی روده ماهی گوپی (Poecilia reticulate) | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 8، دوره 6، شماره 1، شهریور 1396، صفحه 91-99 اصل مقاله (999.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فرید فیروزبخش* 1؛ فرزانه وکیلی2؛ سکینه یگانه3 | ||
1دانشیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
3دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر سطوح مختلف باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (Lactobacillus acidophilus) به عنوان مکمل غذایی بر میزان رشد، بازماندگی، فراسنجههای خونی و فلور باکتریای روده ماهی گوپی (Poecilia reticulata) انجام پذیرفت. به همین منظور 1800 لارو ماهی گوپی با میانگین وزن 7 میلی گرم در 4 گروه با 3 تکرار شامل جیره غذایی فاقد باکتری به عنوان شاهد (گروه 1) و جیرههای دارای باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در سه سطح 107×5/1 (گروه 2)، 107 ×3 (گروه 3) و107 ×6 (گروه 4) واحد کلنی بر گرم غذا به مدت 16 هفته تغذیه شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که از نظر افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه بین گروه 4 و گروه شاهد و سایر گروههای آزمایش اختلاف معنیداری (05/0P7 ×6 واحد کلنی بر گرم غذا اثر معنیداری بر رشد، تعداد گلبولهای سفید و جمعیت باکتریایی روده ماهی گوپی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس؛ ماهی گوپی؛ رشد؛ خون شناسی؛ جمعیت باکتریایی روده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of different level of Lactobacillus acidophilus on growth performance, hematological parameters and intestinal microbiota in Poecilia reticulata | ||
نویسندگان [English] | ||
Farid Firouzbakhsh1؛ Farzaneh Vakili2؛ Sekineh Yeganeh3 | ||
1Associated Professor, Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
2Former M.Sc. Student, Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
3Associated professor, Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran | ||
چکیده [English] | ||
The present study was performed to investigate the effects of various levels of dietary lactobacillus acidophilus as feed supplement on the growth performance, survival rate, hematological parameters and intestinal microbiota of guppy (Poecilia reticulata). For this purpose one-thousand and eight hundred guppy larvae with 7 mg mean weight in a completely randomized design with 4 treatments and 3 replicates of L. acidophilus in the diet, including no bacteria (control), 1.5×107, 3×107, 6×107 CFU g-1(T2,T3,T4 respectively) were considered and fed for 16 weeks. The results showed that significant differences (P4 and control group. The highest amount of white blood cell count (9.70±0.1) was observed in 4 group and had significant different (P>0.05) with control (5.96±0.2). The highest amount of intestinal of Lactobacillus was observed in 4 group compared to other groups and control (PL. acidophilus (6×107 CFU g-1) have significant effect on growth and white blood cell count of guppy. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Guppy, growth, Hematology, intestinal microbiota, Lactobacillus acidophilus | ||
مراجع | ||
Akrami, R.; Hajimoradloo, A.; Matinfar, A.; Abedian Kenari, A.; (2009). Effect of Dietary Prebiotic Inulin on Growth Performance, Intestinal Microflora, Body Composition and Hematological Parameters of Juvenile Beluga, Huso huso (Linnaeus, 1758). Journal of the World Aquaculture Society; 6: 771-779.
Al-Dohail, M.A.; Hashim, R.; Aliyu-Paiko, M.; (2009). Effects of the probiotic, Lactobacillus acidophilus, on the growth performance, haematology parameters and immunoglobulin concentration in African Catfish (Clarias gariepinus, Burchell1822) fingerling. Aquaculture Research; 40: 1642-1652.
Bullis, R.A.; (1993). Clinical pathology of temperate freshwater and estuarine fishes. In: stoskopf MK (ed) fish medicine. W.B. Sanders Co., Philadelphia; 232-239.
Carnevali, O.; Vivo, L.; Sulpizio, R.; Gioacchini, G.I.; Olivotto, I.; Silvi, S.; Cresci, A.; (2006). Growth improvement by probiotic in European sea bass juveniles (Dicentrarchus labrax L.), with particular attention to IGF-1, myostatin and cortisol gene expression. Aquaculture; 258: 430- 438.
Dahlgren, B.T.; (1980). The effects of three different dietary protein levels on the fecundity in the guppy (Poecilia reticulate Peters). Journal of Fish Biology; 16: 83-97.
Das, S.; Ward, L.R.; Burke, C.; (2008). Prospects of using marine Actinobacteria as probioticsin aquaculture. Applied Microbiology and Biotechnology; 81: 419-429.
Firouzbakhsh, F.; Aliasghari, M.; (2011). An illustrated encyclopedia of freshwater aquarium fish. 2rd ed. Tehran, Patove Vagheh. P 157.
Firouzbakhsh, F.; Noori, F.; Khalesi, M.K.; Jani-khalili, K.; (2011). Effect of a probiotic, protexin, on growth performance and hematological parameters in the Oscar (Astronotuso cellatus) fingerlings. Fish Physiology and Biochemistry; 37: 833-842.
Fuller, R.; (1989). Probiotic in man and animals. Journal of Applied Bacteriology; 66: 365-378.
Gatesoupe, F.J.; (1999). The use of probiotics in aquaculture. Aquaculture; 180: 147-165.
Gosh, S.; Sinha, A.; Sahu, C.; (2008). Dietary probiotic supplementation in growth and health of live-bearing ornamental fishes. Aquaculture Nutrition; 14: 289-299.
Hoseinifar, S.H.; Roosta, Z.; Hajimoradloo, A.; Vakili, F.; (2015). The effects of Lactobacillus acidophilus as feed supplement on skin mucosal immune parameters, intestinal microbiota, stress resistance and growth performance of black swordtail (Xiphophorus helleri). Fish & Shellfish Immunology; 42(2): 533-538.
Irianto, A.; Austine, B.; (2002). Probiotic in aquaculture. Journal of Fish Disease; 25: 633-642.
Nayak, S.K.; (2010). Probiotics and immunity: a fish perspective. Fish and Shellfish Immunology; 29: 2-14.
Neissi, A.; Rafiee, G.; Nematollahi, M.; Safari, O.; (2013). The effect of Pediococcous acidlactici bacteria used as probiotic supplement on the growth and non-specific immune responses of green terror, Aequidens rivulatus. Fish and Shellfish Immunology; 35: 1976-1980.
Panigrahi, A.; Kiron, J.; Puangkaew, T.; Kobayashi, S.; Sugita, H.; (2005). The viability of probiotic bacteria as a factor influencing the immune response in rainbow trout Oncorhynchus mykiss. Aquaculture; 243: 24 1-254.
Ranzani-Paiva, M.J.T.; Ishikawa, C.M.; das Eiras, A.A.; Felizardo, N.N.; (2000). Haemotological analysis of ‘chara’ Pseudoplatystoma fasciatum in captivity. Aqua Responsible aquaculture in the new millennium, Nice, France, European Aquaculture Society special publication 28, 590pp.
Rollo, A.; Sulpizio, R.; Nardi, M.; Silvi, S.; Orpianesi, C.; Caggiano, M.; Cresci, A.; Carnevali, O.; (2006) Live microbial feed supplement in aquaculture for improvement of stress tolerance. Fish Physiology and Biochemistry; 32: 167-177.
Sahu, M.K.; Swarnakumar, N.S.; Sivakumar, K.; Thangaradjou, T.; Kannan, L.; (2008). Probiotics in aquaculture: importance and future perspectives. Indian Journal of Microbiology; 12: 1-10.
Suzer C.; Coban, D.; Kamaci, H.O.; Saka, S.; Firat, K.; Otgucuogfllu, O.; Kucuksari, H.; (2008). Lactobacillus spp. bacteria as probiotics in gilthead sea bream (Sparus aurata L.) larvae: effects on growth performance and digestive enzyme activities. Aquaculture; 280: 140-145.
Tovar, D.; Zambonino, I.J.; Cahu, C.; Gatesoupe, F.J.; -Juarez, R.; (2004). Infuence of dietary live yeast on European sea bass (Dicentrarchus labrax) larvae development. Aquaculture; 234: 415-427.
Villamil, L., Reyes, C.; Martínez‐Silva, M.A.; (2014). In vivo and in vitro assessment of Lactobacillus acidophilus as probiotic for tilapia (Oreochromis niloticus, Perciformes: Cichlidae) culture improvement. Aquaculture Research; 45(7): 1116-1125.
Yanbo, W.; Zirong, X.; (2006). Effect ofprobiotics for common carp (Cyprinus carpio) based on growth performance anddigestive enzyme activities. Animal Feed Science and Technology, 127: 283-292.
Yisa, T. A., Ibrahim, O. A., Tsadu, S. M.; Yakubu, U.P.; (2015). Effect of Probiotics (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum) as Immune Stimulant on Hybrid Catfish Heteroclarias. British Microbiology Research Journal; 9(1): 1-6.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,575 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,171 |