
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,161 |
تعداد مقالات | 10,000 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,704,989 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,992,703 |
تعیین محتوای فلاونوئیدی کل و سمیت سلولی عصارۀ گیاه Jurinea leptoloba جمعآوریشده از جنوب شیراز بر روی سلولهای سرطانی و سالم | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 2، دوره 6، شماره 2، آذر 1396، صفحه 19-25 اصل مقاله (361.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
محبوبه طاهرخانی* | ||
استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، تاکستان، ایران | ||
چکیده | ||
سرطان دهانه رحم دومین سرطان شایع خانمها در سراسر جهان است. تاکنون گیاهان زیادی با خاصیت ضد سرطانی شناسایی شده اند. جنس Jurinea (قبیلۀ Cynareae، زیر شاخۀ Carduinae) دارای 250 گونه میباشد. در این تحقیق گیاه Jurinea leptoloba DC. از خانوادهCompositae در مرداد ماه سال 1391 از جنوب شیراز جمعآوری و عصارۀ چربیزدایی شدۀ آن از نظر محتوای فلاونوئیدی کل و خواص سمیت سلولی مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان محتوای فلاونوئیدی عصاره از طریق اسپکتروفوتومتری و معادل با کاتچین به عنوان استاندارد اندازهگیری شد. محتوای فلاونوئیدی عصاره برابر با مقدار 74/7 ± 81/98 میلیگرم معادل کاتچین بر گرم عصارۀ خشک به دست آمد. سمیت سلولی عصاره نیز به روش MTT بر روی دو رده سلولهای سرطانی هلا و سلولهای تک هستهای لنفوسیت خون مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان سمیت برای هر دو نوع سلول وابسته به دوز عصاره میباشد. غلظت 50% کشندۀ (LD50) عصارۀ مذکور بر علیه سلولهای هلا و خون محیطی توسط دستگاه قرائت گر الایزا ارزیابی و به ترتیب برابر با 12/11 و 64/6068 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. نتایج حاصل از آزمایش سمیت نشان داد که مقدار عصارۀ مورد نیاز برای اثر کشندگی بر روی سلولهای طبیعی بسیار بیشتر از سلولهای سرطانی میباشد. این نتیجه نشان دهندۀ این است که عصارۀ گیاه J. leptoloba در برابر سلولهای سرطانی از سمیت بیشتری برخوردار است در صورتی که به سلولهای طبیعی و سالم آسیب چندانی وارد نمیکند. | ||
کلیدواژهها | ||
Jurinea leptoloba؛ محتوای فلاونوئیدی کل؛ سمیت سلولی؛ سلولهای سرطانی هلا و لنفوسیت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Total flavonoid content and cytotoxicity of Jurinea leptoloba extract collected from south of Shiraz on human lymphocytes and tumor HeLa cells | ||
نویسندگان [English] | ||
mahboubeh taherkhani | ||
Assistant Professor, Department of Chemistry, Faculty of Science, Takestan Branch, Islamic Azad University, Takestan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Cervical cancer is the second most common cancer in women in the world. So far, many natural products have been identified as potent anti-cancer agents. The large Eurasion genus Jurinea (tribe Cynareae, subtribe Carduinae) has 250 species. In this study, the aerial parts of Jurinea leptoloba DC., from Compositae were collected from south of Shiraz in August 2012. Defatted extract of J. leptoloba was investigated for total flavonoid content and cytotoxic properties. Total flavonoid content was determined as mg catechin equivalents (CE) / g dried extract using spectrophotometer methods. Total flavonoid content (TFC) of the extract of J. leptoloba was determined to be 98.81±7.74 mg catechin equivalent/g sample. Cytotoxicity was measured using a modified MTT assay on normal human lymphocytes and tumor HeLa cells. The results indicated that the extract of J. leptoloba exhibited a dose-dependent cytotoxicity against HeLa and lymphocyte cells. The LD50 valuesforHeLa and lymphocyte cells were obtained to be 11.12 µg/ml and 6068.64 µg/ml, respectively The LD50 shows that the cytotoxicity of the extract of J. leptoloba on human cancer cell lines is much higher than that observed in normal lymphocytes. The results obtained suggest that J. leptoloba extract may be exploited as a natural anti-oxidant and anti-cancer agent with low adverse side effects. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cytotoxicity, Jurinea leptoloba, HeLa and Lymphocyte cells, Total flavonoid content | ||
مراجع | ||
Allahghadri, T.; Rsooli, I.; Owlia, P.; Jalali nadooshan, M.; Ghazanfari, T.; Taghizadeh, M.; Darvish Alipoor Astaneh. S.; (2010). Antimicrobial property, Antioxidant capacity, and cytotoxicity of essential oil from Cumin produced in Iran. Journal of Food Science; 75(2): H54-H61.
Fernandes, M.B.; Scotti, M.T.; Ferreira, M.J.P.; Emerenciano, V.P.; (2008). Use of self-organizing maps and molecular descriptors to predict the cytotoxic activity of sesquiterpene lactones. European Journal of Medicinal Chemistry; 43(10): 2197-2205.
Fischedick, J.T.; Pesic, M.; Podolski-Renic, A.; Bankovic, J.; de Vos, R.C.H.; Peric, M.; Todorovic, S.; Tanic, N.; (2013). Cytotoxic activity of sesquiterpene lactones from Inula britannica on human cancer cell lines. Phytochemistry Letters; 6: 246-252.
Marco, J.A.; Sanz, J.F.; Albiach, R.; Rustaiyan, A.; Habibi, Z.; (1993). Bisabolene derivatives and sesquiterpene lactones from Cousinia species. Phytochemistry; 32(2): 395-400.
Plumb, J.A.; Milroy, R.; Kaye, S.B.; (1989). Effects of the pH dependence of 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazoliumbromide-formazanabsorption on chemosensitivity determined by a novel tetrazolium-based assay. Cancer Research; 49(16): 4435-4440.
Praveen, T.K.; Dharmaraj, S.; Bajaj, J.; Dhanabal, S.P.; Manimaran, S.; Nanjan, M.J.; Razdan, R.; (2009). Hepatoprotective activity of petroleum ether, diethyl ether, and methanol extract of Scoparia dulcis L. against CCl4 induced acute liver injury in mice. Indian Journal of Pharmacology; 41(3): 110-114.
Rustaiyan, A.; Ganji, M.; (1988). Germacranolides from Jurinea eriobasis, Phytochemistry; 27(9): 2991-2992.
Rustaiyan, A.; Habibi, Z.; Saberi, M.; (1991a). Shirazolide and 14α-O-dihydroShirazolide two new elemanolides from Jurinea leptoloba, Journal of Sciences Islamic Republic of Iran; 2(1,2): 25-27.
Rustaiyan, A.; Saberi, M.; Habibi, Z.; Jakupovic J.; (1991b). Melampolides and other constituents from Jurinea leptoloba. Phytochemistry; 30(6): 1929-1932.
Sikkema, J.; de Boont, J.A.; and Poolman, B.; (1995). Mechanisms of membrane toxicity of hygrocarbons. Microbiol Reviews; 59(2): 201-222.
Torel, J.; Cillard, J.; Cillard, P.; (1986). Antioxidant activity of flavonoids and reactivity with peroxy radical. Phytochemistry; 25(2): 383-385.
Ultee, A.; Kets, E.P.W.; Smid, E.J.; (1999). Mechanisms of action of carvacrol on the food-borne pathogen Bacillus cereus. Applied and Environmental Microbiology; 65(10): 4606-4610.
Zhishen, J.; Mengcheng, T.; Jianming, W.; (1999). The determination of flavonoid contents in mulberry and their scavenging effects on superoxide radicals. Food Chemistry; 64(4): 555-559.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 748 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 564 |