
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,144 |
تعداد مقالات | 9,840 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,135,304 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,667,631 |
بررسی تأثیر پودر گیاه سیر (Allium sativum) بر شاخصهای رشد و بازماندگی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei: Boone, 1931) | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 2، آذر 1396، صفحه 35-44 اصل مقاله (691.39 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد خلیلپذیر* 1؛ نرگس جواد زاده پورشالکوهی2؛ علی روحانی3 | ||
1استادیار پژوهشی، پژوهشکده میگوی کشور (ISRC)، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور (IFSRI)، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، بوشهر، صندوق پستی: 1374 | ||
2استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز شهرک گلستان Research Assistant Professor, Department of | ||
3دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز شهرک گلستان | ||
چکیده | ||
گیاه سیر به دلیل داشتن ترکیبات ارگانوفسفره قادر است بهعنوان محرک رشد و سیستم ایمنی در میگوها مورد استفاد قرار گیرد. در مطالعه حاضر تأثیر جیرههای مختلف غذایی حاوی درصدهای مختلف (صفر، 5/0، 1 و 2 درصد) پودر گیاه سیر بر شاخصهای رشد شامل میانگین وزن، طول، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، راندمان تبدیل غذایی و بازماندگی میگوهای سفید غربی با میانگین وزنی 64/8 گرم به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 2 درصد پودر گیاه سیر (به ترتیب 42/15 گرم، 2/16 سانتیمتر و 368/237 درصد) بهطور معنیداری بیشتر از مقادیر اندازهگیری شده در سایر تیمارها بود (05/0P<). لیکن علیرغم بیشتر بودن میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تیمار 1 درصد نسبت به تیمار 5/0 هیچگونه اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). در حالیکه به دلیل افزایش معنی دار راندمان ضریب تبدیل غذایی (FCE) در میگوهای تیمار 2 درصد، میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR) در آنها بهطور معنی داری کمتر از سایر میگوهای تیمار میباشد (05/0P<). با این وجود میزان بازماندگی میگوهای تیمار تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 2 و 1 درصد پودر گیاه سیر بهطور معنی داری بیشتر از میگوهای تیمار 5/0 و صفر درصد بود (05/0P<). نتایج بهدست آمده دلالت بر این دارد که افزودن پودر گیاه سیر به میزان 2 درصد در جیره غذایی میگوها میتواند علاوه بر افزایش شاخصهای رشد و بازماندگی موجب بهبود راندمان ضریب تبدیل غذایی در میگوهای سفید غربی گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
گیاه سیر؛ میگوی سفید غربی؛ شاخص رشد؛ بازماندگی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of garlic powder (Allium sativum) on growth indices and survival rate of English name Litopenaeus vannamei (Boone, 1931) | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Khalil Pazir1؛ Nages Javadzadeh Pourshalkohi2؛ Ali Rohani3 | ||
1Research Assistant Professor, Iranian Shrimp Research Center (ISRC), Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research, Education & Extention Organization (AREEO), Bushehr, Iran, P.O.Box: 1374. | ||
2Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Islamic Azad University, Ahvaz Golestan town, Iran | ||
3Former M. Sc. Student, Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Islamic Azad University, Ahvaz Golestan town, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Garlic plant due to organophosphorus compounds can be used as growth promoters and immune system of shrimp. In this study the effect of diets containing 0, 0.5, 1 and 2% powder of garlic (Allium sativum) were evaluated on the weight rate, length rate, specific growth rate (SGR), feed conservation rate (FCR), feed conversion efficiency (FCE) and survival rate of Litopenaeus vannamei with weight average 8.64 gr for 60 days. The results indicated weight, length average and SGR of shrimp fed diet 2% (15.42 g, 16.2 cm and 237.368 %, respectively) were significantly higher than other treatment (P0.05). Also, FCE of shrimp fed diet 2 % was significantly increased and FCR of them were significantly lower than other treatments (PL.vannamei. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Garlic, growth index, Litopenaeus vannamei, survival | ||
مراجع | ||
Abd-Elallatif, A.; Ebraheem, K.; (1996). Studies on the effects of Hibiscus subdariffa, Allium sativum and Negella sativa on some bacterial isolates of chickens. Fac. Vet. Med. Assut. Univ. Egypt; 17, 245-251. Retrieved from
Briggs, M.; Funge-Smith, S.; Subasinghe, R.; Phillips, M.; (2004). Introductions and movement of Penaeus vannamei and Penaeus stylirostris in Asia and the Pacific Translated by Zarshenas, A. and Pazir, M.K. 1386: 26-47.
Diab, A.; El-Nagar, G.; Abd-El-Hady, Y.; (2002). Evaluation of Nigella sativa L (black seeds; baraka), Allium sativum (garlic) and BIOGEN as feed additives on growth performance and immunostimulants of O. niloticus fingerlings. Suez Canal Vet. Med. J.; 745-775.
Faghih, G.; Matinfar, A.; Niamimandi, N.; Samani, N.; Dashtiannasab, A.; Pazir, M.; Ghorbani, R.; (2009). Study of the aquaculture of Pacific white legged prawn and comparison of its economical efficiency with Indian white prawn. Iranian Fisheries Science Research Organization; 75.
FAO.; (2013). Aquaculture Department. Global Aquaculture Production Statistics for the year.
Ghaednia, B.; Mehrabi, M.; Mirbakhsh, M.; Yeganeh, V.; Hoseinkhezri, P.; Garibi, G.; Ghaffar Jabbari, A.; (2011). Effect of hot-water extract of brown seaweed Sargassum glaucescens via immersion route on immune responses of Fenneropenaeus indicus. Iranian Journal of Fisheries Sciences; 10(4): 616-630.
Javadzadeh, M.; Salarzadeh, A. R.; Yahyavi, M.; Hafezieh, M.; Darvishpour, H.; (2012). Effect of garlic extract on growth and survival rate in Litopenaeus vannami post larval. [Research]. Iranian Scientific Fisheries Journal; 21(1):39-46.
Kasornchandra, J.; Chutchawanchaipan, W.; Thavornyutikarn, M.; Puangkaew, J.; (2005). Application of garlic (Allium sativum) as an alternate therapeutic for marine shrimp. Paper presented at the Proceeding of the JSPS-NRCT international symposium: productivity techniques and effective utilization of aquatic animal resources into the new century, Kasetsart University, Thailand.
Mona, M. H.; Rizk, E.-S. T.; Salama, W. M.; Younis, M. L.; (2015). Efficacy of probiotics, prebiotics, and immunostimulant on growth performance and immunological parameters of Procambarus clarkii juveniles. The Journal of Basic & Applied Zoology; 69: 17-25.
Parmar, P. V.; Murthy, H. S.; Tejpal, C.; Kumar, B. N.; (2012). Effect of brewer’s yeast on immune response of giant freshwater prawn, Macrobrachium rosenbergii, and its resistance to white muscle disease. Aquaculture International; 20(5): 951-964.
Pazir, M.; Afsharnasab, M.; Jalali Jafari, B.; Sharifpour, I.; Motalebi, A.; Dashtiannasab, A.; (2011). Detection and identification of white spot syndrome virus (WSSV) and infectious hypodermal and hematopoietic necrosis virus (IHHNV) of Litopenaus vannamei from Bushehr and Sistan and Baloochestan provinces (Iran), during 2009-2010. Iranian Journal of Fisheries Sciences; 10(4): 708-726.
Rebecca, A. A.; Bhavan, P. S.; (2014). Growth promotion and survival enhancement of the freshwater prawn macrobrachium rosenbergii post larvae fed with allium sativum, zingiber officinale and curcuma longa.
Rivlin, R. S.; (2001). Historical perspective on the use of garlic. The Journal of Nutrition; 131(3): 951S-954S.
Sakai, M.; (1999). Current research status of fish immunostimulants. Aquaculture; 172(1): 63-92.
Shalaby, A.; Khattab, Y.; Abdel Rahman, A.; (2006). Effects of garlic (Alliumsativum) and chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Venomous Animals and Toxins including Tropical Diseases; 12(2): 172-201.
Thanikachalam, K.; Kasi, M.; Rathinam, X.; (2010). Effect of garlic peel on growth, hematological parameters and disease resistance against Aeromonas hydrophila in African catfish Clarias gariepinus (Bloch) fingerlings. Asian Pacific Journal of Tropical Medicine; 3(8): 614-618.
Thomson, M.; Ali, M.; (2003). Garlic (Allium sativum):a review of its potential use as an anti-cancer agent. Current Cancer Drug Targets; 3(1): 67-81.
Van Wyk, P.; Davis-Hodgkins, M.; Laramore, R.; Main, K. L.; Mountain, J.; Scarpa, J.; (1999). Farming marine shrimp in recirculating freshwater systems.
Vaseeharan, B.; Prasad, G. S.; Ramasamy, P.; Brennan, G.; (2011). Antibacterial activity of Allium sativum against multidrug-resistant Vibrio harveyi isolated from black gill–diseased Fenneropenaeus indicus. Aquaculture International; 19(3): 531-539.
Zareh, H.; Hossini, S. A.; Sodagar, M.; Zendehboudi, A.; (2014). The effects of garlic extract on growth, salinity and pH stress resistance of White leg shrimp’s (Litopenaus vannamei) post larvae. Exploitation and Aquaculture of Journal; 3(1): 1-16.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 951 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 706 |