
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,156 |
تعداد مقالات | 9,939 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,552,281 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,865,975 |
تأثیر سطوح متفاوت پری بیوتیک اینولین جیره غذایی بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه بچه ماهی آمور (Ctenopharingodon idella) | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 2 - شماره پیاپی 26، آذر 1397، صفحه 23-32 اصل مقاله (661.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/eab.2018.5177 | ||
نویسندگان | ||
معصومه بحرکاظمی* 1؛ طاهره شفیقی2 | ||
1استادیار گروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران. | ||
2کارشناس ارشد گروه شیلات، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده ماهیکپور علفخوار ﺑﻪﻋﻠﺖ ﺳﺮﻋﺖ رﺷﺪ زﻳﺎد، ﺗﻮﻗﻊ ﻏﺬاﻳﻲ ﻛﻢ و ﻣﻘﺎوﻣﺖ زﻳﺎد از گونههای اصلی کپور ماهیان در پرورش چندگونهای ﻣﺤﺴﻮب میﺷﻮد و ایده استفاده از پری بیوتیک اینولین در جیره غذایی آن میتواند موجب بهبود عملیات پرورش این گونه شود. لذا در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف پری بیوتیک اینولین بر شاخصهای رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه در بچه ماهی آمور بررسی شد. تعداد 180 عدد بچه ماهی (10/0±51/4 گرم) به مدت 60 روز با پری بیوتیک اینولین به مقدار 1، 2 و 3 گرم هر کیلوگرم جیره که بهطور همگن با جیره مخلوط شد، تغذیه شدند و گروه شاهد هیچ پری بیوتیکی را دریافت نکرد. نتایج نشان داد که بیشترین درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و فاکتور وضعیت در تیمار 3 گرم اینولین در هر کیلوگرم جیره حاصل شد که با سایر تیمارها تفاوت معنیداری داشت (05/0p). در میزان چربی لاشه تفاوت معنیداری بین گروه 2 و 3 نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. همچنین˛ بین تیمارهای پریبیوتیکی و گروه شاهد تفاوت معنیداری از لحاظ میزان خاکستر وجود داشت و حداقل میزان خاکستر لاشه در گروه شاهد مشاهده شد. بنابراین اگرچه افزودن اینولین تأثیر چندانی در بهبود ترکیبات مغذی بچه ماهیان نداشت اما توانست شاخصهای رشد و تغذیهای را بهطور معنیدار بهبود دهد و افزودن 3 گرم اینولین در کیلوگرم جیره جهت افزایش رشد بچهماهیان آمور توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: کپور علفخوار؛ اینولین؛ شاخصهای رشد و تغذیهای؛ درصد پروتئین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of dietary levels of Inulin prebiotic on the growth performance, survival and body composition in grass carp (Ctenopharingodon idella) fry | ||
نویسندگان [English] | ||
Masoumeh Bahrekazemi1؛ Tahereh Shafighi2 | ||
1Assistant Professor of Aquaculture, Department of Fisheries, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran. | ||
2M. A. of Aquaculture, Department of Fisheries, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Abstract Grass carp is considered as one of the major species in carp polyculture, because of its high growth rate, low food expectation and resistance to diseases and the idea of using inulin in its diet can improve the culture of the species. So, in this study the effect of different levels of inulin prebiotic on the growth, survival and body composition in grass carp fry was studied. 180 fry (4.51±0.10 g) were fed with 1, 2 and 3 grams of prebiotic inulin per kg of diet, which were mixed evenly with food, over a period of 60 days. The control treatment did not receive any prebiotic. The results showed that, the highest percent of body weight gained, specific growth rate and condition factor were obtained in 3 g of inulin per kg diet, which were significantly different from other treatments (P | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Keywords: Grass carp, Inulin, growth and nutritional indices, percent of protein | ||
مراجع | ||
ReferencesAkrami, R.; Ghelichi, A.; Zareii, A.; (2011). The effect of inulin as a prebiotic supplement on growth, survival, density of intestinal lactic acid bacteria and body of common carp (Cyprinus carpio). J Fish; 5(4): 87-94.
Akrami, R.; Hajimoradloo, A.; Matinfar, A.; Abedian Kenari, A.; Alimohammadi, A.; (2009a). The effects of dietary inulin on growth performance, nutrition, survival and body composition of juvenile beluga (Huso huso). J World Aquacul Soc; 40(6): 771-779.
Akrami, R.; Ghelichi, A.; Manuchehri, H.; (2009b). Effect of dietary inulin as prebiotic on growth performance and survival of juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). J Mar Sci Technol; 4: 1-9.
Akrami, R.; Karimabadi, A.; Mohammadzadeh, H.; Ahmadifar, A.; (2009c). Effect of Prebiotic MOS on growth, body composition and resistance to salinity in Caspian Sea Kutum (Rutilus frisii kutum). J Mar Sci Tech; 8(3): 47-57. (in Persian)
AOAC (Association of Official Analytical Chemists); (1990). Official method of analysis AOAC, Washington DC, USA. 1263P.
Bahrekazemi, M.; Esbouchin, AK.; (2018).Effects of diets containing different levels of prebiotic Inulin on the growth rate, body composition and some blood parameters in black pacu (Colossoma macropomum). J Vet Res; Final acception. (in Persian)
Borges, A.; Scotti, LV.; Siqueira, DR.; Jurinitz, DF.; Wassermann, Gf.; (2004). Hematologic and serum biochemical values for hundia (Rhamdia quelem). Fish Physiol Biochem; 30: 21-25.
Cerezuela, R.; Cuesta, A.; Meseguer, J.; Esteban, A.; (2008). Effect of inulin on Gilthead seabream (Sparus aurata) innate immune parameters. Aquacul; 24: 663-668. Culjak, V.; Bogut, G.; Has-Schon, E.; Milakovic, Z.; Canecki, K.; (2006). Effect of Bio-Mos on performance and health of juvenile carp. In: Nutrition and biotechnology in the feed and food industries: Alltech’s 22nd annual symposium, Lexington, KY, USA. 23-26.
De Schrijver, R.; Ollevier, F.; (2000). Protein digestion in juvenile turbot (Scophtalmus maximus) and effects of dietary administration of Vibrio proteolyticus. Aquacul; 186: 107-116.
Delgado, CL.; Wada, N.; Rosegrant, MW.; Meijer, S.; Ahmed, M.; (2003). Fish to 2020, Supply and Demand in Changing Global Market. International Food Policy Research Onstitute, Washington, DC, USA. 226 pp.
Delzenne, NM.; Roberfroid, MR.; (1994). Physiological effects of non-digestible oligosaccharides. Lebensmittel- Wissenschaft und-echnolo-gie; 27: 1-6.
Du, ZY.; Liu, YJ.; Tian, LX.; Wang, JT.; Wang, Y.; Liang, GY.; (2005). Effect of dietary lipid level on growth, Feed composition and body composition by juvenile grass carp (Ctenopharyngodon idella). Aquacul Nutr; 11: 139-146. Fooks, LJ.; Gibson, GR.; (2002). Probiotic as a modulators of the gut flora. Brit J Nutr; 1(12): 39-49. Genç, MA.; Yilmaz, E.; Genç, E.; (2006). Effects of dietary mannan oligosaccharide on growth, intestine and liver histology of the African catfish (Clarias gariepinus). J Fish Aquat Sci; 23 (1-2): 37-41.
Genc, MA.; Yilmaz, E.; Gence, E.; Aktas, M.; (2007b). Effect of dietary mannanoligosaccharid on growth, body composition and intestine and liver histology of the hybrid tilapia (Oreochromis niloticus × O. aureus). Isr J Aquacul; 59: 10-16.
Gultepe, N.; Salnur, S.; Hossu, B.; Hisar, O.; (2010). Dietary supplementation with Mannanoligosaccharides (MOS) from Bio-Mos enhances growth parameters and digestive capacity of gilthead sea bream (Sparus aurata). Aquacul Nutr; 17(5): 482-487.
Hanley, F.; Brown, H.; Carbery, J.; (1995). First observations on the Effects of mannan oligosaccharide added to hatchery diets for warm water hybrid red Tilapia. The 11th Annual Symposium on Biotechnology in the Feed Industry, Lexington, KY, USA. 81-82.
Helland, B.G.; Helland, S.J.; Gatlin, D.M.; (2008). The effect of dietary supplementation with mannanoligosacchare, fructooligosaccharide or galactooligosaccharide on the growth of Atlantic salmon (Salmo salar). Aquacul; 283: 163-167.
Hoseinifar, SH.; Mirvaghefi, AR.; Mojazi Amiri, B.; Khoshbavar Rostami, HA.; Poor Amini, M.; Darvish Bastami, K.; (2011). The probiotic effects of dietary inactive yeast Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus on growth factors, survival, body composition and intestinal microbiota of Beluga juvenile (Huso huso). Iran Sci Fish J; 19: 55-66.
Irianto, A.; Austin, B.; (2002). Use of probiotics to control furunculosis in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. J Fish Dis; 25: 333-342.
Khosravi, M.; (2011). The effect of different levels of dietary inulin on growth performance and body composition of juvenile roach (Rutilus rutilus caspicus). MSc thesis in Fisheries, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran. 57p. (in Persian)
Mahious, AS.; Van Loo, J.; Lieffrig, F.; (2007). Inulin and oligofructose in aquaculture: A review. Aquaculture Europe. October 14-27. Istanbul, Turkey, p: 326-327.
Mira, SA.; Akram, R.; Hedayatifard, M.; (2011). The effects of prebiotic inulin on the growth, survival and body composition of Kutum (Rutilus frisii kutum). J Mar Biol; 3(9): 53-59. (in Persian)
Nikbakhsh, J.; Bahrekazemi, M.; (2017). Effect of diets containing different levels of prebiotic Mito on the growth factors, survival, body composition, and hematological parameters in Common carp Cyprinus carpio fry. J Mari Biol Aquac; 3(1): 1-6.
Nikkhoo, M.; Yousefian, M.; Safari, R.; (2010).Vosughi A. Evaluation of growth parameters and improved survival rate of juvenile common carp (Cyprinus carpio) fed with diets containing probiotic Aqualase in the face of pathogenic bacteria (Streptococcus iniae). J Fish Aquacul; 4(2): 26-36. (in Persian)
NRC (National Research Council, USA); (1993). Nutrient Requirements of fish. National Academy of sciences, Washington. 128 p.
Respondek, F.; Goachet, AG.; Julliand, V.; (2006). Effect of short chain fructooligosaccharides on biochemical disturbances occuring in the hindgut of horses following an abrupt diet change. Eur Soc Vet Comp Nutr Nantes; France. 134 p.
Ringo, E.; Olsen, RE.; To, G.; Dalmo, RA.; Amlund, H.; Hemre, G.; Bakke, AM.; (2010). Prebiotics in aquaculture: a review. Aquacul Nutr; 16(2): 117-136.
Roberfroid, MB.; Van Loo, JA.; Gibson, ER.; (1998).The bifidogenic nature of chicory inulin and its hydrolysis products. J Nutr; 28: 11-19.
Safari, O.; Boldaji, FA.; (2007). Effect of dietary lipid level on growth, feed utilization and body composition by juvenile grass carp (Ctenopharyngodon idella). Pajou Sazand; 20(3): 109-117. (in Persian)
Schley, P.D.; Fiel, C.J.; (2002). The immune-enhancing effects of dietary fibres and prebiotics. Brit J Nutr; 87: 221-230.
Torrecillas, S.; Makol, A.; Caballero, M.J.; (2007). Montero D, Robaina L, Real F et al. Immune stimulation and improved infection resistance in European sea bass (Dicentrarchus labrax) fed mannan oligosaccharides. Fish Shellfish Immunol; 23: 969-981
Tovar, D.; Zambonino, J.; Cahu, C.; Gatesoupe, FJ.; Vazquezjuarez, R.; Lesel, R.; (2002). Effect of live yeast incorporation in compound diet on digestive enzyme activity in sea bass (Dicentrarchus labrax) Larvae. Aquacul; 204: 113-123.
Vosoughi, GH.; Mostajir, B.; (2002). Freshwater fishes. Tehran University Press. 317p. (in Persian)
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 430 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 313 |