تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,138 |
تعداد مقالات | 9,766 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,909,165 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,518,836 |
اثر روغن های ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش صحرایی نر بالغ | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 آذر 1392 | ||
نویسندگان | ||
سیدابراهیم حسینی* 1؛ مژده حیدری2 | ||
1معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت/ هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات فارس | ||
2دبیر زیست شناسی، اداره آموزش و پرورش فارس، ناحیه 3 شیراز | ||
چکیده | ||
با توجه به استفاده روزافزون از اسیدهای چرب اشباع و عوارض ناشی از آنها، بررسی اثرات اسیدهای چرب غیراشباع از جمله امگا-3 و امگا-6 و تناسب مصرف این دو با یکدیگر بر عملکردهای فیزیولوژیک بدن امری ضروری است، لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر تداخل عمل روغنهای ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موشهای صحرایی صورت گرفت. در این پژوهش تجربی 72 سر موش صحرایی نر بالغ در گروه¬های تجربی، شاهد و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. گروه شاهد فقط 1 میلی¬لیتر آب مقطر، 6 گروه تجربی روغن ذرت را به میزان 5/0، 1 و 5/1 و روغن ماهی سالمون را به میزان 25/0، 5/0 و 75/0 ml/kg وزن بدن و 1 گروه تجربی دیگر مقادیر 5/0 و 5/1 ml/kg به ترتیب روغن ماهی سالمون و روغن ذرت را به صورت گاواژ روزانه به مدت 28 روز، دریافت نمودند. برای بررسی رفتار یادگیری احترازی، به کمک دستگاه شاتل باکس موش¬ها تحت آموزش قرار گرفتند و 24 ساعت بعد از آموزش موش¬ها تحت تست به خاطرآوری قرار گرفتند. داده ها با کمک آزمون آنووا، مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مصرف روغن¬های ذرت و ماهی سالمون به تنهایی باعث تقویت یادگیری می¬شود و مصرف هم زمان این دو به ترتیب با نسبت¬های 3 به 1، موجب تقویت بیشتر یادگیری احترازی نسبت به روغن¬های مذکور به تنهایی می-گردد. می توان با استفاده از نسبتهای ذکر شده نسبت به تقویت یادگیری و پیشگیری از عوارض آلزایمر، از آن بهره برد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن ذرت؛ روغن ماهی؛ اسیدهای چرب امگا-3 و امگا6؛ موش صحرایی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effects of corn and salmon Fish’s oil on avoidance learning in mature male rats | ||
نویسندگان [English] | ||
Seyed Ebrahim Hosseini1؛ Mozhde Heidari2 | ||
2teachet of biology ,Fars education office, Shiraz district 3, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Introduction: Due to the increasing use of high intake of saturated fatty acids and their effects on overall physiological structures, effects of unsaturated fatty acids, including omega-3 and omega-6, and the proportion of these two together is essential physiological functions. Therefore, this study aimed to investigate the interaction of corn and salmon fish’s oil on avoidance learning in mature male rat. Method: In this empirical research work, we used 72 mature male rats weighing from 180-200g were enrolled as the control, sham and experiment groups. The control group was no treated. The sham group received only 1 ml saline, 6 experimental groups of different types received 0.5, 1 and 1.5 ml/kg body weight corn oil, and 0.25, 0.5 and 0.75 ml/kg body weight and 1 group other received doses of 0.5 and 1.5, salmon oil and corn oil respectively, daily for 28 days. For avoidance learning behavior, the rats were trained to shuttle box and 24 hours after training, the rats were tested retrieval. The data were evaluated using ANOVA. Results: The results showed that consumption of corn and salmon’s oil alone enhances learning and taking the time to arrange a 3 to 1 ratio, boost the oil alone is more than the avoidance learning. Discussion and conclusion: Omega-3 and Omega-6 fatty acids the rate 3 to 1, are most effective in promoting avoidance learning, so further investigation can be listed using ratios to enhance learning and prevention of Alzheimer's, it uses . | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Corn oil, Salmon oil, Omega-3 and omega-6 fatty acids, Rat | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,209 |