
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,182 |
تعداد مقالات | 10,180 |
تعداد مشاهده مقاله | 19,130,136 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 13,254,291 |
تأثیر عصاره آبی چای سفید بر میزان گلوکز و پروفایل چربی در رتهای دیابتی | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 11، دوره 8، شماره 4، خرداد 1399، صفحه 123-130 اصل مقاله (442.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/eab.2020.30608.1517 | ||
نویسندگان | ||
زینب امانزاده1؛ فلور زرگری* 2؛ علیرضا خلیل آریا3 | ||
1کارشناس ارشد بیوشیمی، مؤسسه ربع رشیدی، تبریز، ایران | ||
2استادیار بیوشیمی، گروه علوم پزشکی، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران | ||
3استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی آذربایجانغربی، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به عمل انسولین و یا هر دو ایجاد میگردد. تحقیقات نشان میدهد عصاره آبی چای سفید خواص آنتیاکسیدانی دارد ولی مطالعات اندکی در مورد اثرات هیپرگلیسمیک و هیپرلیپیدمیک آن انجام گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی چای سفید بر پروفایل لیپیدی و گلوکز خون در رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین میباشد. دریک مطالعه تجربی 32 سرموش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه هشتتایی بهطور تصادفی تقسیم شدند؛ گروه اول، گروه کنترل که از رژیم غذایی استاندارد استفاده نموده و روزانه یک سیسی آب مقطر از طریق گاواژ دریافت کردند؛ گروه دوم، رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین بود؛ گروه سوم: رتهای سالمی که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. گروه چهارم، رتهای دیابتیشده که عصاره آبی چای سفید (5/1 درصد) را مصرف کردند. پس از دوره تیمار سی روزه، خونگیری جهت تعیین میزان گلوکز و پروفایل چربی انجام گرفت و اطلاعات بهدستآمده با نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد عصاره آبی چای سفید میزان سرمی گلوکز، تریگلیسیرید، کلسترول و LDL را کاهش و سطح سرمی HDL را بهطور معنیداری افزایش میدهد (05/0P<).با درنظرگرفتن یافتهها، مشخص میشود که عصاره آبی چای سفید میتواند بر هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی ناشی از دیابت مؤثر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تریگلیسیرید؛ چای سفید؛ دیابت؛ کلسترول؛ گلوکز؛ LDL؛ HDL | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of aqueous extract of white tea on amount of glucose and lipid profile in diabetic rats | ||
نویسندگان [English] | ||
Zeynab Amanzadeh1؛ Felor Zargari2؛ Alireza Khalilaria3 | ||
1M.A. in Biochemist, Higher Education of Rab Rashidi, Tabriz, Iran | ||
2Assistant Professor of Biochemistry, Department of Medical Science, Marand Branch, Islamic Azad University, Marand, Iran | ||
3Assistant Professor of Zoology, Department of Plant Protection, West Azerbaijan Agricultural and Natural Resources Research Center, Urmia Iran | ||
چکیده [English] | ||
Diabetes mellitus is a metabolic disorder that is created by hyperglycemia and impaired insulin secretion, resistance to insulin action or both. Researches show that aqueous extracts of white tea has an antioxidant properties but few studies have been conducted on the effects of diabetic and hyperlipidemic. The aim of this study was to evaluate the effect of aqueous extract of white tea on the lipid profile and blood glucose in streptozotocin-induced diabetic rats. In the experimental study, 32 male Wistar rats were randomly divided into 4 groups of 8 were; First group, control group that received standard diet and a daily 1ml of distilled water via gavage; the second group, streptozotocin-induced diabetic rats; the third group, healthy rats aqueous extract of white tea (1.5 percent) were consumed; the forth group, diabetic rats that were consumed aqueous extracts of white tea (1.5 percent). After the treatment period (30 days) to determine blood glucose levels and lipid profile was performed and the data were analyzed with SPSS software (P<0.05). A significant decreases in serum levels of glucose, LDL, cholesterol and triglyceride and significant increase in levels of HDL and weight were observed in the group receiving aqueous extract of white tea (P<0.05). The results showed that aqueous extracts of white tea decreases serum levels of glucose, triglycerides, total cholesterol, LDL and HDL cholesterol levels significantly (P<0.05). The aqueous extracts of white tea is effective for hyperglycemia and hyperlipidemia in diabetic rats. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cholesterol, Diabetes, glucose, HDL, LDL, triglyceride, white tea | ||
مراجع | ||
Ahlam, A.M.; Al-Shiekh, A.; Al-Shati, M.B.; Mohammed, A.A.; Sarhan, F.M. (2014). Effect of white tea extract on antioxidant enzyme activities of streptozotocin-induced diabetic rats; 30(5): 270-275.
Alipoor, B.; Rad, A.H. (2012). Review Article aboutA Review on the Therapeutical Effects of Tea, Asian Journal of Clinical Nutrition; 4: 1-15.
Asgari, S.; Rahimi, P.; Madani, H.; Mahzuni, P.; Kabiri, N. (2008). Hydro- alcoholic extract of Juglansregia in the prevention of type I diabetes in adult male rats. Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders; 7(4): 370-363.
Banshidhar, B.; Deepmala, Y. (2013). Current Researches on Plants Having Antidiabetic Potential: An Overview, Journal of Botanical Sciences, ISSN: 2320-0189.
Brance, M.; Silva, P.F.; Olivera, P.I.; Moreira, M.G. (2014). Can Tea Consumption be a Safe and Effective Therapy Against Diabetes Mellitus-Induced eurodegeneration? NCBI; 12(6): 475-489.
Doustar, J.; Mohajeri, D. (2009). The antioxidant effects of grape seed extract in streptozotocin induced diabetic rats, diabetic rats Surveying the effects of grapes, the ZJRMS; 12(1): 9-14.
Gonçalo, T.; Cabral, D.; Covilhã, J.de. (2013). Male Fertility and Type 2 Diabetes Mellitus: effect of White Tea. Universidade da Beira Interior, editora, T14:40:01Z.
Henzen, C. (2012). Monogenic diabetes mellitus due to defects in insulin secretion, Swiss. Med. Wkly, 142: w13690.
Hosseinzadegan, H.; Ezatpoor, B.; Abdollahpour, F. (2010). Green tea olive extracts cytotoxicity effects on breast cancer cell lines, of Medical Journal of Ardabil; I(IV): 287-294.
Madani, H.; Mahudabady Ahmadi, N.; Vahdati, A. (2005). Check to extract the glucose and lipids in diabetic rats. Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders; 5(2): 116-109.
Mirfeizi, M.; Mehdi Zadeh, Z.; Mirfeizi, Z.; Jafarabadi, F.; (2014). The effect of cinnamon on glucose control and blood lipids in patients with type II diabetes. Medical Journal of Mashhad University of Medical Sciences; 57(3): 541-533.
Mohammadi, J.; Mirzaee, A.; Azizi, A.; Roozbehi, A.; Delaviz, H. (2011). The effect of hydroalcoholic extract of walnut leaf on pancreatic tissue changes in diabetic and normal rats; 4: 293-302.
Mozaffarian, V. (1996). 9. Iran's culture of plants; Latin English & Farsi, Tehran: contemporary culture, Second Edition.
Nouri, S.; Mizani, M.; Gerami, A.; Fourqani, M. (2010). The effect of antioxidants extracted from green tea , black tea bags on the physical characteristics of paper packaging and shelf life . Food Science and Nutrition Jurnal; 10(1): 451-459.
Omodesola, O.; Ogunruku, F.; Ogidiolu, O.; Adedayo, A. (2014). Interaction of Some Commercial Teas with Some Carbohydrate Metabolizing Enzymes Linked with Type-2 Diabetes: A Dietary Intervention in the Prevention of Type-2 Diabetes, Article ID 534082.
Parsian, N. (1998). Oxidative stress and cardiovascular desease in type 2 Diabetes. Journal of Diabetes World Diabetes Day; I(I): 24-28.
Rasuli Fard, M.; Zargari, F. (2015). Effects of the aqueous extract of white tea on serum levels of antioxidant enzymes in arsenic exposed rats, Veterinary Clinical Pathology; 2(34)-9.
Sahidual Islam, MD. (2011). Effects of the aqueous extract of white tea (Camellia sinensis) in a streptozotocin-induced diabetes model of rats; 10.1016/j.phymwd.06.025:11-25
Thomas, W.; Burns, B.E.; Terry, P.; Langley, G. (2013). Insuline Inhibition of Lipolysis of Human Adipocytes, Diabetes; 28: 957-961.
Vosoughi Karkazlu, N.; Abotalebi Darya Sari, G.; Farahani, B.; Mohammad Nejad, I.; Sajjadi, A. (2011). A large study of patients with diabetes self-care ability. Original research paper; (4): 204-197. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 554 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 551 |