تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,138 |
تعداد مقالات | 9,766 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,909,172 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,518,846 |
اثر روغنهای ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موش صحرایی نر بالغ | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 8، دوره 1، شماره 4، فروردین 1392، صفحه 57-63 اصل مقاله (321.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیدابراهیم حسینی1؛ مژده حیدری2 | ||
1گروه زیستشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس | ||
2اداره آموزش و پروش فارس، ناحیه 3 شیراز | ||
چکیده | ||
با توجه به استفاده روزافزون از اسیدهای چرب اشباع و عوارض ناشی از مصرف زیاد آنها در کل ساختارهای فیزیولوژیک بدن، بررسی اثرات اسیدهای چرب غیراشباع از جمله امگا-3 و امگا-6 و تناسب مصرف این دو با یکدیگر بر عملکردهای فیزیولوژیک بدن امری ضروری است، لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر تداخل عمل روغنهای ذرت و ماهی سالمون بر یادگیری احترازی در موشهای صحرایی نر بالغ صورت گرفته است. در این پژوهش تجربی 72 سر موش صحرایی نر بالغ در گروههای تجربی، شاهد و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. گروه شاهد فقط 1 میلیلیتر آب مقطر، 6 گروه تجربی در دستههای مختلف، روغن ذرت را به میزان 5/0، 1 و 5/1 و روغن ماهی سالمون را به میزان 25/0، 5/0 و 75/0 میلیلیتر بر کیلوگرم وزن بدن و 1 گروه تجربی دیگر مقادیر 5/0 و 5/1 میلیلیتر بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب روغن ماهی سالمون و روغن ذرت را به صورت گاواژ روزانه به مدت 28 روز، دریافت نمودند. برای بررسی رفتار یادگیری احترازی، به کمک دستگاه شاتل باکس موشها تحت آموزش قرار گرفتند و 24 ساعت بعد از آموزش موشها تحت تست به خاطرآوری قرار گرفتند. داده ها با کمک آزمون آنووا، (ANOVA) توسط نرمافزار آماری SPSS-18 مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که مصرف روغنهای ذرت و ماهی سالمون به تنهایی باعث تقویت یادگیری میشود و مصرف هم زمان این دو به ترتیب با نسبتهای 3 به 1، موجب تقویت بیشتر یادگیری احترازی نسبت به روغنهای مذکور به تنهایی میگردد. اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 به نسبت 3 به 1 بیشترین اثر را در تقویت یادگیری احترازی دارند، لذا با انجام تحقیقات بیشتر میتوان و با استفاده از نسبتهای ذکر شده نسبت به تقویت یادگیری و پیشگیری از عوارض آلزایمر، از آن بهره برد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Effects of Corn and Salmon Fish’s Oil on Avoidance Learning in Mature Male Rats | ||
نویسندگان [English] | ||
E. Hosseini1؛ M. Heydari2 | ||
1Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Fars | ||
2Fars education office, Shiraz district 3 (Received: Aug. 20, 2012; Accepted: Nov. 30, 2012) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,677 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,466 |