
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,166 |
تعداد مقالات | 10,055 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,795,849 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 13,048,200 |
بررسی اثرات ضدمیکروبی و ضدآلزایمری عصارههای آبی و هیدروالکلی سیاهدانه به-روش مهار رشتههای آمیلوئیدی | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
دوره 9، شماره 4، اردیبهشت 1400، صفحه 89-101 اصل مقاله (538.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/eab.2021.49888.1759 | ||
نویسندگان | ||
سارا تاجدوست* 1؛ امیر آراسته2؛ محدثه موسوی3 | ||
1استادیار، گروه زیستشناسی، واحد آستانه اشرفیه، دانشگاه آزاد اسلامی، آستانه اشرفیه، ایران | ||
2استادیار، گروه زیستشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | ||
3کارشناس ارشد، گروه زیستشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
سیاهدانه گیاهی علفی و یکساله است که دارای اثرات دارویی متعددی است. در این مطالعه پژوهشی، اثرات ضدمیکروبی و ضدآلزایمری عصارههای آبی و هیدروالکلی سیاهدانه ارزیابی شد. پس از شناسایی ترکیبات موجود در عصاره هیدروالکلی با گاز کروماتوگرافی جرمی (GS-MS)، شاخصهای فعالیت ضدمیکروبی شامل MIC، MBC و انتشار چاهک در باکتریهای اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس، با استفاده از روشهای رقت در لوله و آگار انجام شد. اثرات ضدآلزایمری عصاره هیدروالکی سیاهدانه روی پروتئین آلبومین سرم گاوی، با روش طیفسنجی کنگورد و میکروسکوپ الکترونی گذاره بررسی شد. اسیدهای چرب اولئیکاسید (18/52%) و پس از آن پالمیتیکاسید (77/19%) و لینولئیکاسید (96/14%) عمدهترین اسیدهایچرب موجود در عصاره بودند. میزان MIC و MBC عصاره هیدروالکلی برای هردو باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس، بهترتیب 6/30 و 61 میلیگرم در میلیلیتر بود. در روش انتشار چاهک، بیشترین فعالیت ضدمیکروبی در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدمرشد 29/0±67/22 میلیمتر مشاهده شد، اما عصاره آبی اثری بر باکتریها نداشت. نتایج طیفسنجی کنگورد نشان داد، با افزایش غلظت عصاره سیاهدانه از میزان جذب نمونه پروتئینی (مقیاسی از حضور رشتههای آمیلوئیدی) کاسته شده و کمترین درصد جذب در بیشترین غلظت عصاره (20 میکرولیتر) نسبت به شاهد (بدون عصاره) مشاهده شد. این نتایج با میکروسکوپ الکترونی گذاره تأیید شد. مطالعه حاضر نشان میدهد که بذر سیاهدانه میتواند بهعنوان یک منبع طبیعی و با ارزش برای کنترل عفونتهای میکروبی و کاهش علایم در مبتلایان به آلزایمر بهکار رود. | ||
کلیدواژهها | ||
اثرات ضدمیکروبی؛ بیماری آلزایمر؛ آمیلوئید بتا؛ سیاهدانه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of anti–microbial and anti-Alzheimer effects of aqueous and hydro-alcoholic extracts of Nigella sativa by inhibiting the production of amyloid fibrils | ||
نویسندگان [English] | ||
Sara Ttajdoust1؛ Amir Arasteh2؛ Seyedeh Mohadeseh Mousavi Eshkiky3 | ||
1Assistant Professor, Department of biology, Astaneye Ashrafiyeh Branch, Islamic Azad University, Astaneye Ashrafiyeh, Iran. | ||
2Assistant Professor, Department of biology, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran | ||
3M.A., Department of biology, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Nigella sativa is an annual herbaceous plantthat has various pharmacological effects. In this research study, anti–microbial and anti–Alzheimer effects of aqueous and hydro–alcoholic extracts of N. sativa were evaluated. After identification of hydro–alcoholic extract compounds by GC–MS, anti–microbial activity indices including well diffusion, MIC and MBC for E. coli and S. aureus, were carried out by tube and agar dilution methods. In Anti–Alzheimer's effects of hydro–alcoholic extract of N. sativa on bovine serum albumin were examined using Congo–red spectrophotometry and transmission electron microscopy. Oleic acid (52.18%) followed by palmitic (19.77%) and linoleic acid (14.96%) were the major fatty acids in the extract. The amounts of MIC and MBC for both E. coli and S. aureus were 30.6 and 61 mg.ml-1 respectively in hydro–alcoholic extract. Well diffusion method showed highest antimicrobial activity against S. aureus with inhibition zone diameter of 22.67±0.29 mm, but aqueous extract did not any effects on bacteria. Congo–red spectrophotometry results showed that the absorbance of the protein sample (as a measure of amyloid fibril presence) was reduced by increasing the concentration of N. sativa extract and the lowest percentage of adsorption, compared to the control (extract less), was observed at the highest concentration of extract (20 μL). These results were confirmed by transmission electron microscope. The present study shows that the N. sativa seed, as a natural and valuable source, can be used for controlling the microbial infections and reducing symptoms in patients with Alzheimer's disease. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Anti-microbial effects, Alzheimer’s disease, Beta amyloid, Nigella sativa | ||
مراجع | ||
Al-Naqeep, G.; Al-Zubairi, A.S.; Ismail, M.; Amom, Z.H., & Esa, N.M. (2011). Antiatherogenic potential of Nigella sativa seeds and oil in diet-induced hypercholesterolemia in rabbits. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2011.
AL Juhaimi, F.; Matthaeus, B.; Ghafoor, K.; ElBabiker, E.F., & Ozcan, M. (2016). Fatty acids, tocopherols, minerals contents of Nigella sativa and Trigonella foenum-graecum seed and seed oils. Rivista Italiana Delle Sostanze Grasse; 93(3): 165-171.
Arasteh, A.; Habibi-Rezaei, M.; Ebrahim-Habibi, A., & Moosavi-Movahedi, A.A. (2012). Response surface methodology for optimizing the bovine serum albumin fibrillation. The protein journal; 31(6): 457-465.
Asliranifam, N.; Najafzadeh, H.; Papahn, A.A.; Moazedi, A.A., & Pourmahdi, M. (2011). Effect of sesame oil consumption on the passive avoidance memory of rat offspring during pregnancy. Physiology and Pharmacology; 15(2): 268-276.
Benkaci-Ali, F.; Baaliouamer, A.; Wathelet, J.P., & Marlier, M. (2010). Chemical composition of volatile oils from Algerian Nigella sativa L. seeds. Journal of Essential Oil Research; 22(4): 318-322.
Boubertakh, B.; Liu, X.G.; Cheng, X.L., & Li, P. (2013). A spotlight on chemical constituents and pharmacological activities of Nigella glandulifera Freyn et Sint seeds. Journal of Chemistry 2013.
Cacace, R.; Sleegers, K., & Van Broeckhoven, C. (2016). Molecular genetics of early-onset Alzheimer's disease revisited. Alzheimer's & Dementia; 12(6): 733-748.
Chiti, F., & Dobson, C.M. (2009). Amyloid formation by globular proteins under native conditions. Nature chemical biology; 5(1): 15-22.
Cipriani, G.; Dolciotti, C.; Picchi, L., & Bonuccelli, U. (2011). Alzheimer and his disease: a brief history. Neurological Sciences; 32(2): 275-279.
Dadgar, T.; Asmar, M.; Saifi, A.; Mazandarani, M.; Bayat, H.; Moradi, A. et al. (2006). Antibacterial activity of certain Iranian medicinal plants against methicillin-resistant and sensitive Staphylococcus aureus. Asian J Plant Sci; 5(5): 861-866.
Dinagaran, S.; Sridhar, S., & Eganathan, P. (2016). Chemical composition and antioxidant activities of black seed oil (Nigella sativa L.). International Journal of Pharmaceutical Sciences and Research; 7(11): 4473.
Finegold, S.M., & Martin, W.J. (1982). Diagnostic microbiology. Diagnostic microbiology, CV Mosby.
Halawani, E. (2009). Antibacterial activity of thymoquinone and thymohydroquinone of Nigella sativa L. and their interaction with some antibiotics. Advances in Biological Research; 3(5-6): 148-152.
Hannan, A.; Saleem, S.; Chaudhary, S.; Barkaat, M., & Arshad, M.U. (2008). Anti bacterial activity of Nigella sativa against clinical isolates of methicillin resistant Staphylococcus aureus. J Ayub Med Coll Abbottabad; 20(3): 72-74.
Hasan, N.A.; Nawahwi, M.Z., & Ab Malek, H. (2013). Antimicrobial activity of Nigella sativa seed extract. Sains Malaysiana; 42(2): 143-147.
Holm, N.K.; Jespersen, S.K.; Thomassen, L.V.; Wolff, T.Y.; Sehgal, P.; Thomsen, L.A. et al. (2007). Aggregation and fibrillation of bovine serum albumin. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Proteins and Proteomics; 1774(9): 1128-1138.
Islam, M.; Guha, B.; Hosen, S.; Riaz, T., & Shahadat, S. (2017). Nigellalogy: A Review on Nigella sativa. MOJ Bioequiv Availab; 3(6): 00056.
Mashhadian, N., & Rakhshandeh, H. (2005). Antibacterial and antifungal effects of Nigella sativa extracts against S. aureus, P. aeroginosa and C. albicans. Pak J Med Sci; 21(1): 47-52.
Mason, J.M.; Kokkoni, N.; Stott, K., & Doig, A.J. (2003). Design strategies for anti-amyloid agents. Current opinion in structural biology; 13(4): 526-532.
Mohamadin, A.M.; Sheikh, B.; El-Aal, A.A.A.; Elberry, A.A., & Al-Abbasi, F.A. (2010). Protective effects of Nigella sativa oil on propoxur-induced toxicity and oxidative stress in rat brain regions. Pesticide biochemistry and physiology; 98(1): 128-134.
Mousavi, S.; Tayarani-Najaran, Z.; Asghari, M., & Sadeghnia, H. (2010). Protective effect of Nigella sativa extract and thymoquinone on serum/glucose deprivation-induced PC12 cells death. Cellular and molecular neurobiology; 30(4): 591-598.
Mouwakeh, A.; Radácsi, P.; Pluhár, Z.; Németh Zámboriné, É.; Muránszky, G.; Mohácsi-Farkas, C. et al. (2018). Chemical composition and antimicrobial activity of Nigella sativa crude and essential oil. Acta Alimentaria; 47(3): 379-386.
Mroczko, B.; Groblewska, M.; Litman-Zawadzka, A.; Kornhuber, J., & Lewczuk, P. (2018). Amyloid β oligomers (AβOs) in Alzheimer’s disease. Journal of Neural Transmission; 125(2): 177-191.
Murphy, R.M. (2002). Peptide aggregation in neurodegenerative disease. Annual review of biomedical engineering; 4(1): 155-174.
Musardo, S.; Saraceno, C.; Pelucchi, S., & Marcello, E. (2013). Trafficking in neurons: Searching for new targets for Alzheimer's disease future therapies. European Journal of Pharmacology; 719(1-3): 84-106.
Parekh, J.; Karathia, N., & Chanda, S. (2006). Evaluation of antibacterial activity and phytochemical analysis of Bauhinia variegata L. bark. African Journal of Biomedical Research; 9(1).
Sharififar, F.; Moshafi, M.; Shafazand, E., & Koohpayeh, A. (2012). Acetyl cholinesterase inhibitory, antioxidant and cytotoxic activity of three dietary medicinal plants. Food chemistry; 130(1): 20-23.
Sharma, D.; Kosankar, K.V., & Lanjewar, L.M. (2017). extraction and chemical tests on nigella sativa l. collected from vidarbha region of india.
Tamadonfard, Z.; Sepehrara, L., & Johari, H. (2014). The effect of nigella sativa extract on learning and spatial memory of adult male rats. Journal of Jahrom University of Medical Sciences;12(1):30.
Tiwari, P.; Jena, S.; Satpathy, S., & Sahu, P.K. (2019). Nigella sativa: Phytochemistry, Pharmacology and its Therapeutic Potential. Research Journal of Pharmacy and Technology; 12(7): 3111-3116.
Usman, M.; Kabiru, M.; Manga, S.; Opaluwa, S.; Nataala, S.; Garba, M. et al. (2017). Evaluation of antibacterial activity and phytochemical screening of the crude extract of nigella sativa seeds on the bacterial isolates of wound.
Vetrivel, K.S., & Thinakaran, G. (2010). Membrane rafts in Alzheimer's disease beta-amyloid production. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Molecular and Cell Biology of Lipids; 1801(8):860-867.
Yaman, İ., & Balikci, E. (2010). Protective effects of Nigella sativa against gentamicin-induced nephrotoxicity in rats. Experimental and Toxicologic Pathology; 62(2): 183-190. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 543 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 366 |