
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,143 |
تعداد مقالات | 9,813 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,049,712 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,621,057 |
Cloud Point Extraction and Spectrophotometric Determination of Cadmium in Some Vegetables | ||
Iranian Journal of Analytical Chemistry | ||
مقاله 9، دوره 1، شماره 1، خرداد 2014، صفحه 44-49 اصل مقاله (791.33 K) | ||
نوع مقاله: Full research article | ||
نویسندگان | ||
Foroozan Hasanpour* 1؛ Zahra Alimirzaei1؛ Masoumeh Taei1؛ Hamed Karimi1؛ R. Samimi2 | ||
1Chemistry Department, Payame Noor University, 19395-4697, Tehran, Iran. | ||
2Chemistry Department, Payame Noor University, 19395-4697, Tehran, Iran | ||
چکیده | ||
Cloud point extraction and spectrophotometric determination of trace quantities of cadmium in some vegetables have been developed. The research area for vegetables analysis was near to the Zarin Shahr where the soil received heavy metals from the Esfahan Steel Company. Cloud point extraction used dithizone as complexing agent and non ionic surfactant Triton-X114 as micellar phase. Several important variables affecting the separation and determination process were optimized. Under optimized conditions calibration graph was linear in the range of 1.0-180 ng mL-1 with detection limit of 0.2 ng mL-1. Preconcentration of 10 mL of samples gave an enhancement factor of 50. The proposed method was applied for determination of Cd(II) in vegetable samples with satisfactory results. | ||
کلیدواژهها | ||
cadmium؛ cloud point extraction؛ Dithizone؛ Spectrophotometric determination | ||
عنوان مقاله [English] | ||
استخراج نقطه ی ابری و اندازه گیری اسپکتروفتومتری کادمیم در برخی سبزیجات | ||
نویسندگان [English] | ||
فروزان حسن پور1؛ زهرا علی میرزایی1؛ معصومه تایی1؛ حامد کریمی1؛ ر. صمیمی2 | ||
1'گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران،ا یران | ||
2بخش شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران | ||
چکیده [English] | ||
روش استخراج نقطه ابری و اندازه گیری اسپکتروفتومتری مقادیرکم کادمیم در برخی سبزیجات توسعه داده شد. در استخراج نقطه ابری از معرف دایتیزون به عنوان عامل کمپلکس دهنده و از سورفکتانت تریتون ایکس 114 به عنوان فاز مایسل استفاده شد. پارامترهای متعددی که موثر در این استخراج بودند مورد بررسی قرار گرفتند. تحت شرایط بهینه حد تشخیص 2/0 نانو گرم بر میلی لیتر و رنج خطی در محدوده 0/1 تا 180 نانو میلی گرم به میلی لیتر برای کادمیم بدست آمد. فاکتور پیش تغلیظ 50 بدست آمد. کاربرد روش در تعیین کادمیم در نمونه های حقیقی سبزیجات نتایج خوبی را بدست می دهد. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
کادمیم, استخراج نقطه ی ابری, دیتیزون, اندازه گیری اسپکترو فتو متری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,269 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 6,711 |