تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,113 |
تعداد مقالات | 9,524 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,179,039 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,026,088 |
مقایسه خواص ضدسرطانی کلاله زعفرانهای (Crocus sativus) مناطق مختلف ایران روی سلولهای MDA-MB-231 و MCF-7 سرطان پستان انسانی | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
دوره 11، شماره 1 - شماره پیاپی 41، تیر 1401، صفحه 11-22 اصل مقاله (1.81 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/eab.2021.61225.1851 | ||
نویسندگان | ||
نجیبه شیدایی1؛ راحله شاکری* 2 | ||
1کارشناسارشد، گروه علوم زیستی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | ||
2استادیار، گروه علوم زیستی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | ||
چکیده | ||
سرطان بیماری است که از تکثیر کنترلنشده سلولها ناشی میشود. سرطان پستان دومین علت مرگومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان میباشد. رایجترین روشهای درمان سرطان پستان جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی است که هر کدام اثرات جانبی نامطلوبی برای بیماران به همراه دارند. از اینرو، تلاش بر این است که ترکیبات شیمیدرمانی جدیدی شناسایی شوند که عوارض جانبی کمتری دارند یا عوارض جانبی آنها را روی سلولهای سالم کاهش دهند. زعفران با داشتن ترکیبات دارویی مختلف مانند کروسین و سافرانال مورد توجه محققان در تحقیقات سرطان قرار گرفته است. با توجه به گزارشهای مختلف در خصوص اثر ضدسرطانی زعفران، در این پژوهش خواص ضدسرطانی زعفرانهای زراعی کشت شده در مناطق مختلف ایران بر دو رده سلولی سرطان پستان (MCF-7 و MDA-MB-231) بررسی شد. ابتدا عصارههای آبی و متانولی از نمونهها تهیه و سپس اثر سیتوتوکسیک آنها در غلظتهای مختلف بر بقای هر دو رده سلولی در مدت زمانهای 48 و 72 ساعت با تست MTT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این عصارهها اثر سیتوتوکسیک قابل توجهی بر رده سلولی MDA-MB-231 ندارند، اما تأثیر این عصارهها بر رده سلولیMCF-7 در غلظتهای بالاتر و زمان بیشتر مشهود بود. بیشترین اثر سیتوتوکسیک مربوط به زعفران کشتشده در گناباد بود. همچنین اثر سیتوتوکسیک عصارههای متانولی بیشتر از عصارههای آبی بود. | ||
کلیدواژهها | ||
زعفران؛ سافرانال؛ سرطان پستان؛ شیمیدرمانی؛ ضدسرطان؛ کروسین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The Comparison of Anticancer Properties of Collected Saffron from Different Region of Iran on Human Breast Cancer Cells | ||
نویسندگان [English] | ||
Najibeh Sheidaei1؛ Raheleh Shakeri2 | ||
1M. A., Department of Biological Science, Faculty of Science, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran | ||
2Assistant Professor, Department of Biological Science, Faculty of Science, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Cancer is a disease that results from the uncontrolled proliferation of cells. Breast cancer is the second leading cause of cancer death worldwide. The most common treatment methods of breast cancer are surgery, chemotherapy and radiation therapy, which each have adverse side effects for patients. In this way, efforts are being made to identify new chemotherapeutic compounds that have fewer side effects or reduce their side effects on normal cells. Saffron has been considered by researchers in cancer treatment due to its various medicinal compounds. In this study, according to various reports on the anti-cancer effect of saffron, the anti-cancer properties of cultivated saffron in different regions of Iran was investigated against two breast cancer cell lines (MCF-7 and MDA-MB-231). First, aqueous and methanolic extracts were prepared from the samples and then their cytotoxic effect at different concentrations on the viability of both cell lines at 48 and 72 hours was investigated by MTT assay. The results showed that these extracts did not have a significant cytotoxic effect on the MDA-MB-231 cell line, but the effect of these extracts on the MCF-7 cell line was becoming evident at higher concentrations and increasing time. The cultivated saffron in Gonabad region had greatest cytotoxic effect. Also, the cytotoxic effect of the methanolic extracts was more than the aqueous extracts. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Anticancer, Breast Cancer, Chemotherapy, Crocin, Saffron, Safranal | ||
مراجع | ||
Abdullaev, F. & Frenkel, G. (1992). The effect of saffron on intracellular DNA, RNA and protein synthesis in malignant and non-malignant human cells. BioFactors (Oxford, England); 4(1): 43-45.
Abdullaev, F.I. (2002). Cancer chemopreventive and tumoricidal properties of saffron (Crocus sativus L.). Experimental biology and medicine; 227(1): 20-25.
Ahmadnia, H.; Afshari, J. T.; Tabeshpour, J.; Rostami, M. Y.; Mansourian, E.; Rezayat, A. A.; et al. (2020). Cytotoxic effect of saffron stigma aqueous extract on human prostate cancer and mouse fibroblast cell lines. Urology Journal; 16(7): 6331-6331.
Azmir, J.; Zaidul, I.S.M.; Rahman, M.M.; Sharif, K.M.; Mohamed, A.; Sahena, F.; et al. (2013). Techniques for extraction of bioactive compounds from plant materials: A review. Journal of food engineering; 117(4): 426-436.
Giorgi, A.; Pentimalli, D.; Giupponi, L; & Panseri, S. (2017). Quality traits of saffron (Crocus sativus L.) produced in the Italian Alps. Open Agriculture; 2(1): 52-57.
Hatziagapiou, K.; Lambrou, G. I. (2018). The protective role of Crocus sativus L. (Saffron) against ischemia-reperfusion injury, hyperlipidemia and atherosclerosis: nature opposing cardiovascular diseases. Current cardiology reviews; 14(4): 272-289.
Kaveh, H.; Salari, A. (2018). Study and comparison of saffron quality produced in major centers of production in Khorasan provinces. Saffron agronomy and technology; 6(2): 209-218.
Khorasanchi, Z.; Shafiee, M.; Kermanshahi, F.; Khazaei, M.; Ryzhikov, M.; Parizadeh, M.R.; el al. (2018). Crocus sativus a natural food coloring and flavoring has potent anti-tumor properties. Phytomedicine; 43: 21-27.
Khosravi, A.; Faridhoseini, R.; Jabbari Azad, F.; Yousefzadeh, H.; Moghiman, T.; Vaez Tabasi, M.; et al. (2013). Studying the Inhibitory Effect of Saffron Extract on Adenocarcinoma of Colon Cell Line. Medical Journal of Mashhad; 56(5): 283-288.
Kianbakht, S. (2008). A systematic review on pharmacology of saffron and its active constituents. Journal of medicinal plants; 7: 1-23.
Liu, D.D.; Ye, Y.L.; Zhang, J.; Xu, J.N.; Qian, X.D.; Zhang, Q. (2014). Distinct pro-apoptotic properties of Zhejiang saffron against human lung cancer via a caspase-8-9-3 cascade. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention; 15(15): 6075-6080.
Lu, P.; Lin, H.; Gu, Y.; Li, L.; Guo, H.; Wang, F; et al. (2015). Antitumor effects of crocin on human breast cancer cells. International journal of clinical and experimental medicine; 8(11): 20316.
Mosmann, T. (1983). Rapid colorimetric assay for cellular growth and survival: application to proliferation and cytotoxicity assays. Journal of immunological methods; 65(1-2): 55-63.
Mousavi, S. H.; Tavakkol-Afshari, J.; Brook, A.; Jafari-Anarkooli, I. (2009). Role of caspases and Bax protein in saffron-induced apoptosis in MCF-7 cells. Food and Chemical Toxicology; 47(8): 1909-1913.
Mousavi, S. M.; Khoshkam, M.; Feizi, J. (2021). Comparison of metabolic profile in different Saffron samples based on their geographical origin using gas chromatography-mass spectroscopy techniques (GC-MS). Saffron agronomy and technology; 9(2): 177-191.
Neve, R. M.; Chin, K.; Fridlyand, J.; Yeh, J.; Baehner, F. L.; Fevr, T.; el al. (2006). A collection of breast cancer cell lines for the study of functionally distinct cancer subtypes. Cancer cell; 10(6): 515-527.
Shakeri, R.; Radjabian, T.; et al. (2018). Investigation the anticancer properties of the extracts from stigma and corm of Crocus pallasii subsp. Haussknechtiicompared with Crocus Sativus, Shahed University.
Sharayei, P.; Eynafshar, S.; Kamali, A.; Nyazmand, R. (2014). Effect of Type and Concentration of Wall Material on Microencapsulated Saffron Color Compounds by Freeze Drying. Journal of agricultural Engineering Research; 15(1): 25-38.
Siddique, H.R., H. Fatma, and M.A. Khan, Medicinal properties of saffron with special reference to cancer-a review of preclinical studies. In: Maryam Sarwat, Sajida Sumaiya. Saffron. Academic Press. 2020: p. 233-244.
Tavakkol-Afshari, J.; Brook, A. & Mousavi, S.H. (2008). Study of cytotoxic and apoptogenic properties of saffron extract in human cancer cell lines. Food and Chemical Toxicology; 46(11): 3443-3447.
Van Meerloo, J.; Kaspers, G. J. & Cloos, J. (2011). Cell sensitivity assays: the MTT assay. Cancer cell culture, Springer: 237-245.
Verma, R.S.; Middha, D. (2010). Analysis of saffron (Crocus sativus L. stigma) components by LC–MS–MS. Chromatographia; 71(1): 117-123. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 135 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 153 |