تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,138 |
تعداد مقالات | 9,766 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,908,653 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,518,419 |
اثرآب انار بر پروفایل لیپیدی در موشهای صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوسین | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 1، مرداد 1392، صفحه 13-20 اصل مقاله (193.59 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیدابراهیم حسینی* 1؛ الهام رضایی2؛ داوود مهربانی3؛ فرناز توکلی4 | ||
1دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات فارس | ||
2دانش آموخته گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، فارس | ||
3استادیار، مرکز تحقیقات سلول های بنیادی و فناوری ترا نس ژنیک، دانشگاه علوم پزشکی شیراز | ||
4دانش آموخته دکترای فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات فارس | ||
چکیده | ||
افزایش میزان چربیهای خون یکی از شایعترین تظاهرات در بیماری دیابت میباشد که باعث تشدید عوارض این بیماری میگردد. آب انار مادهای مغذی با مصارف پزشکی میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات آب انار بر میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL در موشهای صحرایی نر بالغ سالم و دیابتی شده انجام گرفت. در این پژوهش 90 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 220-200 گرم به گروههای کنترل، شاهد، تجربی دیابتی و غیردیابتی تقسیم شدند. هر گروه شامل 9 سر موش بود. گروههای تجربی به ترتیب مقادیر 1، 2 و 4 میلیلیتر آب انار را به ازای هر موش و برای 21 روز دریافت کردند. برای ایجاد دیابت از تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوسین استفاده شد. در پایان دوره با خونگیری از قلب حیوانات، میزان سرمی تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL اندازهگیری گردید. دادهها به کمک آزمونهای ANOVA و LSD آنالیزشدند. نتایج نشان دادند که، آب انار با دوزهای 2و4 میلیلیتر باعث کاهش معنیدار تریگلیسرید به ترتیب در سطح 05/0≥P و 001/0≥P، کلسترول به ترتیب در دوزهای1، 2و4 میلیلیتر به ترتیب در سطح 05/0≥P، 01/0≥P و 001/0≥P، LDL در دوزهای 2 و 4 میلیلیتر، در سطح 01/0≥P و افزایش سرمی HDL در 4 میلیلیتر در سطح 05/0≥P در گروههای دیابتی شده نسبت به گروه کنترل گردید و گروههای غیردیابتی تأثیر معنیداری نداشت. آب انار احتمالاً با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و املاحی نظیر روی و از طریق افزایش میزان انسولین باعث کاهش میزان تریگلیسرید، کلسترول، LDL و افزایش HDL در موشهای دیابتی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژههای کلیدی: آب انار؛ دیابت؛ تریگلیسرید؛ کلسترول؛ HDL؛ LDL | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Pomegranate Juice on Lipid Profile in Streptozotocin-Induced Diabetic Adult Male Rats | ||
نویسندگان [English] | ||
S. E. Hosseini1؛ Elham Rezaei2؛ Dawod Mehrabani3؛ Farnaz Tavakoli4 | ||
1Associate Professor, Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Fars | ||
2MSc Student, Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Fars | ||
3Assistant Professor, Stem Cell and Transgenic Technology Research Center, Ghadir Hospital, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz | ||
4PhD Graduate of Animal Physiology, Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Fars | ||
چکیده [English] | ||
Increasing the levels of blood lipids is the most common factors in diabetes that will exacerbate its complications. PJ (Pomegranate juice) is a nutrient with medical purposes. The present study was aimed to investigate the effects of pomegranate juice on levels of triglycerides, cholesterol; LDL and HDL in healthy and diabetic adult male rats were done. In the study, 90 adult male rats weighing 200-220 g were divided into groups of control, diabetic and non-diabetic experimental groups. Each group includes 9 mice. Experimental groups received respectively 1, 2 and 4 ml of pomegranate juice per rat for 21 days. To create diabetes by Intra-peritoneal injection, streptozotocin 60mg/kg was used. At the end of experiment the animal hearts, serum levels of triglycerides, cholesterol, LDL and HDL were measured. Data were analyzed by ANOVA and LSD tests. The results showed that pomegranate juice in doses of 2 and 4 ml caused a significant reduction in triglyceride levels, respectively, P<0. 05 and P<0. 001, cholesterol at doses of 1, 2 and 4 ml, respectively, (P<0. 05, P<0. 01 and P<0. 001), LDL at doses of 2 and 4 ml (P<0. 01) and increased serum HDL in 4 ml (P<0. 05) in the diabetic group compared to control group and non-diabetic groups had no significant effect. Pomegranate juice is probably having a flavonoid and minerals such as zinc and by increasing insulin levels caused to reduce the amount of triglycerides, cholesterol, LDL and increase HDL in diabetic rats. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,809 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,291 |