تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,119 |
تعداد مقالات | 9,559 |
تعداد مشاهده مقاله | 17,334,996 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,103,878 |
ارزیابی فعالیت ضدقارچی و ضدباکتریایی اسانسهای کاکوتی کوهی، آویشن باغی و رزماری علیه برخی از پاتوژنهای قارچی و باکتریایی آبزیان | ||
فصلنامه علمی زیست شناسی جانوری تجربی | ||
دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 43، اسفند 1401، صفحه 55-66 اصل مقاله (301.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30473/eab.2023.62409.1863 | ||
نویسندگان | ||
فریدون حسنی* 1؛ طاهره عبیاوی1؛ علی طاهری میرقائد2؛ رحیم پیغان3؛ مجتبی علیشاهی3 | ||
1دکتری، بهداشت آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
2استاد، گروه بهداشت و بیماری آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
3استاد، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
استفاده گسترده و طولانیمدت از ترکیبات شیمیایی باعث میشود میکروارگانیسمها با مواد ضدمیکروبی که علیه آنها بهکار برده میشود، توانایی سازگاری پیداکرده و از تأثیر داروها کاسته و در مقابل میکروبها مقاوم شوند. اسانسهای گیاهی بهعنوان ترکیبات ضدمیکروبی و ضدقارچی در شاخههای داروشناسی، میکروبشناسی و پزشکی موردمطالعه قرار گرفتهاند. در این پژوهش تأثیر اسانس گیاهان کاکوتی کوهی (Ziziphora cliniopodiodes)، آویشن باغی (Thymus vulgaris) و رزماری (Salvia rosmarinus) علیه پاتوژنهای قارچی شامل آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس، گونه ساپرولگنیا،گونه فوزاریوم و باکتریایی برای استرپتوکوکوس اینیایی، استرپتوکوکوس میتیس، لاکتوکوکوس گارویه، یرسینیا راکری و آئروموناس هیدروفیلا مورد مطالعه قرار گرفت. ارزیابی فعالیت ضدقارچی و ضدباکتریایی از روش رقتسازی در لوله برای تعیین حداقل غلظت مهارکنندگیرشد (MIC)، حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) و قارچکشی (MFC) استفاده شد. براساس نتایج، در بررسی MIC و MFC بیشترین خاصیت ضدقارچی مربوط به اسانس آویشن باغی علیه آسپرژیلوس فومیگاتوس (015/0± 023/0 و 03/0±046/0 میکرولیتر بر میلیلیتر) و کمترین خاصیت قارچکشی مربوط به اسانس رزماری علیه آسپرژیلوس نایجر (72/0±66/1 و44/1±33/3) به دست آمد و با سایر تیمارها اختلاف معنیدار بود (05/0P<). برطبق نتایج حاصل از بررسی MIC و MBC کمترین غلظت بهدستآمده علیه باکتریها مربوط به اسانس کاکوتی کوهی علیه استرپتوکوکوس میتیس (005/0 ± 016/0 و 011/0 ±033/0 میکرولیتر بر میلیلیتر) به دست آمد که با مقادیر اسانس رزماری اختلاف معنیدار بود (05/0P<). براساس این مطالعه اسانسهای کاکوتی کوهی، آویشن باغی و رزماری قابلیت استفاده جهت کنترل و پیشگیری از بیماریهای قارچی و باکتریایی آبزیان را دارا میباشند. | ||
کلیدواژهها | ||
آبزیان؛ باکتری؛ پاتوژن؛ قارچ؛ گیاهان دارویی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of Antifungal and Antibacterial Activity of Essential Oils of Ziziphora clinopodioides, Thymus vulgaris and Salvia rosmarinus to Some Fungal and Bacterial Pathogens of Aquatic Animals | ||
نویسندگان [English] | ||
Fredun Hassani1؛ Tahere Abyavi1؛ Ali Taheri mirghaed2؛ Rahim Payghan3؛ Mojtaba Alishahi3 | ||
1Ph.D. of Aquatic Animal Health, Faculty of Veterinary, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | ||
2Professor, Department of Aquatic Animal Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran | ||
3Professor, Department of clinical Sciences, Faculty of Veterinary, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Extensive and long-term use of chemical compounds causes microorganisms ability to adapt with the antimicrobial agents used against them, reduced the effect of drugs, and in return make microbes resistant. Plant essential oils have been studied as antimicrobial and antifungal compounds in the pharmacology, microbiology and medicine fields. In this study, the essential oils of Ziziphora cliniopodiodes, Thymus vulgaris and Salvia rosmarinus to fungal pathogens including Aspergillus fumigatus, Aspergillus niger, Aspergillus flavusus, Saprolegnia spp., Fusarium spp., and bacteria pathogens including Streptococcus mitis, Lactococcus Garvieae, Yersinia ruckeri and Aeromonas hydrophila were examined. Evaluation of antifungal and antibacterial activity by Tube dilution method used for determine the minimum growth inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and fungicide (MFC). Based on the results of MIC and MFC, the highest antifungal properties were obtained for thyme essential oils to Aspergillus fumigatus (0.023 ± 0.015 and 0.046±0.03 μl/ml) and the lowest fungicidal property of rosemary essential oil against Aspergillus niger (1.66±0.72 and 3.33±1.44) were obtained and there was a significant difference with other treatments (P<0.05). According to the results of MIC and MBC, the lowest concentrations obtained against bacteria were related to the essential oil of Z. clinopodioides against Streptococcus mitis (0.016±0.005 and 0.033±0.011 μl/ml), which were obtained with essential oil of rosemary was significantly different (P<0.05). According to this study, essential oils of Z. clinopodioides, thyme and rosemary can be used to control and prevent fungal and bacterial diseases of Aquatic animals. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aquatic animals, Bacteria, Fungi, Medical herbs, Pathogen | ||
مراجع | ||
Baser, K.H.C.; Sezik, E.; Tümen, G. (1991). Composition of the essential oil of Ziziphora clinopodioides Lam. Journal of Essential Oil Research, 3(4), 237-239.
Bruno, D.W.; Woo, B.P. (1994). Fish Diseases Disorders, Volume 3, Viral, Bacterial and Fungal Infections. In: Woo PTK, Bruno DW (Eds.). CABI Publishing, Waling Ford, Oxon, United Kingdom, pp: 559-599.
Dufour, A.; Snozzi, M.; Koster, W.; Bartram, J.; Ronchi, E. (2003). Assessing Microbial Safety of Drinking Water: Improving Approaches and Methods. World Health Organization. Geneva, Switzerland. 295 P.
Evans, EGV.; Richardson, MD. (1989). Medical Mycology "A Practical Approach". England: Oxford. p.235-259.
Fadaeifard, F.; Simin, S. (2014). Detaction of virulence genes (Yrp1 and YrpE) in the Yersinia ruckeri by polymerase chain reaction test in Charmahal-Va-Bakhtiary provin, Iran. Biological Journal of Microorganism, 3(9): 65-73.
Hoshina,T.; Sano,T.; Morimoto,Y. (1958). A Streptococcus pathogenic to fish.
Kačániová, M.; Vukovič, N.; Hleba, L.; Bobková, A.; Pavelková, A.; Rovná, K.;& Arpášová, H. (2021). Antimicrobial and antiradicals activity of Origanum vulgare L. and Thymus vulgaris essential oils. Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 263-271.
Khoa, L.; Hatai, K.; Aoki, T. (2004). Fusarium incarnatum isolated from black tiger shrimp, Penaeus monodon Fabricius, with black gill disease cultured in Vietnam. Journal of fish diseases, 27: 507-515.
Kirk, DL.; The world of fungi. In: Biology today. 3rd edition. New York: Random House. (1980). p. 121-37.
Leong ,YH.; Ismail, N.; Latif ,AA.; Ahmad, R. (2010). Short Communication: Aflatoxin occurrence in nuts and commertial nutty products in Malaysia. Food Control. 21:334-8.
Magan, N.; Olsen, M. (2004). Mycotoxins in Food Detection and Control. Cambridge: Woodhead Publishing Limited.
Marino, M.; Bersani, C.; Comi, G. (1999). Antimicrobial activity of the essential oils of Thymus vulgaris L. measured using a bioimpedometric method. Journal of food protection, 62(9), 1017-1023.
Mata, A. I.; Blanco, M. M.; Domınguez, L.; Fernández-Garayzábal, J. F.; Gibello, A. (2004). Development of a PCR assay for Streptococcus iniae based on the lactate oxidase (lctO) gene with potential diagnostic value. Veterinary microbiology, 101(2), 109-116.
Matyar, F.; Din,cers, s.; kaya, A.; ColAK, O. (2004). Prevalence and resistance to antibiotics in Gram negative bacteria isolated from retial fish in Turkey. Annals of microbioligy, 54: 151-160.
Metin, S.; Didinen, B. I.; Kara, N.; & Diler, Ö. (2020). Effect of Rosemary (Rosmarinus officinalis) and Sage (Salvia officinalis) Essential Oils on Disease Resistance against Aeromonas sobria in Goldfish (Carassius auratus). The Israeli Journal of Aquaculture-Bamidgeh, (72).
Metin, S.; Kara, N.; Didinen, B. I.; Kubilay, A.; (2021). Antibacterial Activity of Essential Oils and Extracts of Some Medicinal Plants against Bacterial Fish Pathogens. The Israeli Journal of Aquaculture-Bamidgeh, 73.
Mirmalek, S. A.; Azizi, M. A.; Jangholi, E., Yadollah-Damavandi, S., Javidi, M. A., Parsa, Y., ... & Alizadeh-Navaei, R. (2015). Cytotoxic and apoptogenic effect of hypericin, the bioactive component of Hypericum perforatum on the MCF-7 human breast cancer cell line. Cancer cell international, 16(1), 1-9.
Moss, M.O. (1998). Recent studies on mycotoxins. Journal of Applied microbiological Symposium Supplement, 84: 62-76.
Mostafa, A.A.F.; Al-Askar, A.A.; Dawoud, T. M.; Ameen, F.; & Yassin, M. T. (2020). In vitro evaluation of antifungal activity of some agricultural fungicides against two saprolegnoid fungi infecting cultured fish. Journal of King Saud University-Science, 32(7), 3091-3096.
Nazemisalman, B.; Vahabi, S.; Yazdinejad, A.; Haghghi, F.; Jam, M. S.; & Heydari, F. (2018). Comparison of antimicrobial effect of Ziziphora tenuior, Dracocephalum moldavica, Ferula gummosa, and Prangos ferulacea essential oil with chlorhexidine on Enterococcus faecalis: An in vitro study. Dental research journal, 15(2), 111.
Pushparajan, N.; Soundarapandian, P. (2010). Recent farming of marine black tiger shrimp, Penaeus monodon (Fabricius) in South India. African Journal of Basic & Applied Sciences, 2(1-2), 33-36.
Ribeiro-Santos, R.; Carvalho-Costa, D.; Cavaleiro,C.;Costa,H. S.; Albuquerque, T. G.; Castilho, M. C.; ... Sanches-Silva, A. (2015). A novel insight on an ancient aromatic plant: The rosemary (Rosmarinus officinalis L.). Trends in Food Science & Technology, 45(2), 355-368.
Roomiani, L.; Soltani, M.; Akhondzadeh Basti, A.; Mahmoodi, A.; Taheri, A.; Taheri Mirghaed, A.; Yadollahi, F. (2013). Evaluation of the chemical composition and in vitro antimicrobial activity of Rosmarinus officinalis, Zataria multiflora, Anethum graveolens and Eucalyptus globulus against Streptococcus iniae the cause of zoonotic disease in farmed fish.
Sharman, MJ.; Mansfield, CS. (2012). Sinonasal aspergillosis in dogs: a review. J Small Anim Pract; 53(8): 434-444.
Sivam, G.P. (2001). Recent advances on the nutritional effects associated with the use of garlic as supplement. American Society of Nutrition Sciences; 131: 1106-1108.
Soltani, M.; Ghodratnema, M.; Ahari, H.; Ebrahimzadeh, M. H.; Atei, M.; Dastmalchi, F.; Rahmania, J. (2009). The Inhibitory Efect of Silver Nanoparticles on the Bacterial Fish Pathogens, Streptococcus Iniae Lactococcus Garvieae, Yersinia Ruckeri Aeromonas Hydrophila.
Tandel, R. S.; Chadha, N. K.; Dash, P.; Sawant, P. B.; Pandey, N. N.; Chandra, S.; ... & Thakuaria, D. (2021). An in-vitro study of Himalayan plant extracts against oomycetes disease Saprolegniasis in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Environmental Biology, 42(4), 1008-1018.
Ture, M.; Altinok, I. (2016). Detection of putative virulence genes of Lactococcus garvieae. Diseases of Aquatic Organisms, 119(1), 59-66.
Yanong, R. P. (2003). Fungal diseases of fish. Veterinary Clinics: Exotic Animal Practice, 6(2), 377-400.
Yin, G.; Ardó, L.Á.S.Z.L.Ó.; Thompson, K.D.; Adams, A.; Jeney, Z.; Jeney, G. (2009). Chinese herbs (Astragalus radix and Ganoderma lucidum) enhance immune response of carp, Cyprinus carpio, and protection against Aeromonas hydrophila. Fish & Shellfish Immunology, 26(1), 140-145. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 277 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 188 |