
تعداد نشریات | 41 |
تعداد شمارهها | 1,143 |
تعداد مقالات | 9,835 |
تعداد مشاهده مقاله | 18,103,662 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 12,651,566 |
زیست تبدیل آلفا-سنتونین به 2،1-دی هیدروسنتونین با استفاده از قارچ Trichoderma virens | ||
دوفصلنامه شیمی آلی | ||
مقاله 12، دوره 1، شماره 2، آبان 1401، صفحه 105-115 اصل مقاله (1.37 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
منصور شاهدی علی آباد؛ زهره حبیبی* ؛ فاطمه انصاری؛ مریم یوسفی | ||
گروه شیمی آلی و معدنی، دانشکده علوم شیمی و نفت، دانشگاه شهید بهشتی، ص. پ.1983969411، تهران ، ایران | ||
چکیده | ||
با توجه به ویژگی های منحصر به فرد کاتالیزورهای زیستی از جمله ماهیت غیرسمی و زیست تخریب پذیربودن آنها، این کاتالیزورها کاندیدای مناسبی برای واکنش های اکسایش، احیا، هیدرولیز و... می باشند. از طرف دیگر با توجه به اهمیت ترکیبات طبیعی و لزوم ایجاد اصلاحات ساختاری در آن ها به منظور دستیابی به ترکیبات با خواص دارویی بالاتر، این ترکیبات می توانند سوبستراهای مناسبی برای کاتالیزورهای زیستی باشند. از این رو در این پژوهش واکنش زیست تبدیل ترکیب طبیعی سنتونین به وسیله قارچ Trichoderma virens مورد بررسی قرار گرفت. پس از 12 روز، واکنش جمع آوری شده و محصول جداسازی شد. پس از شناسایی محصول با استفاده از طیف سنجی مغناطیس هسته پروتون و کربن و مقایسه آن با مقالات قبلی، فرآورده 2،1-دی هیدروسنتونین با بازدهی 47.3% به عنوان محصول غالب شناسایی شد. برای احیای پیوند دوگانه کربن-کربن با استفاده از روش های شیمیایی نیاز به استفاده از کاتالیزورهای فلزی و گاز هیدروژن می باشد اما در مطالعه حاضر گونه T. virens توانایی کاتالیزوری بالایی در کاهش پیوند دوگانه کربن کربن از خود نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
زیست تبدیل؛ ترکیبات طبیعی؛ کاتالیزور زیستی؛ آلفا سنتونین؛ Trichoderma virens | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Biotransformation of α-Santonin to 1,2-dihydrosantonin using Trichoderma virens | ||
نویسندگان [English] | ||
Mansour Shahedi؛ zohreh habibi؛ Fatemeh Ansari؛ Maryam Yousefi | ||
Department of organic and inorganic Chemistry, Shahid Beheshti University, G.C- P. O. Box 1983969411, Tehran, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Considering the unique characteristics of biocatalysts, including their non-toxic nature and biodegradability, these catalysts are suitable candidates for reactions such as oxidation, reduction, hydrolysis and etc. On the other hand, considering the importance of natural compounds and the need to create structural modifications in them in order to obtain compounds with higher medicinal properties, these compounds can be suitable substrates for biocatalysts. Therefore, in this research, the biotransformation of the α-Santonin by Trichoderma virens was investigated. After 12 days, the reaction was collected and the product was isolated. After identifying the product using 1HNMR and 13CNMR and comparing it with previous articles, 1,2-dihydrosantonin was identified as the dominant product with a yield of 47.3%. Reduction of the carbon-carbon double bonds using chemical methods requires the use of metal catalysts and hydrogen gas, but in the present study, T. virens species showed high catalytic ability in reducing the carbon-carbon double bond. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Biotransformation, Natural products, Biocatalyst, α-Santonin, Trichoderma virens | ||
مراجع | ||
[1] Chadwick M., Trewin H., Gawthrop F., Wagstaff C., Int. J. Mol. Sci., 2013, 14, 12780-12805.
[2] Wang J., Su S., Zhang S., Zhai S., Sheng R., Wu W., Guo R., Eur. J. Med. Chem., 2019, 175, 215-233.
[3] Faber K., Biotransformations in organic chemistry: a textbook., Springer, Heidelberg, 2011, 6th edition.
[4] Gandomkar S., Habibi Z., J. Mole. Catal. B: Enzym., 2014, 110, 59–63.
[5] Colaco D., Furtado I., Naik U., Mavinkurve S., Paknikar S., Lett. Appl. Microbiol., 1993, 17, 212–214.
[6] Bustos D., A. Re. Org. Chem., 2012, 2, 1–6.
[7] Hegazy M. E. F., Kuwata C., Matsushima A., Ahmed A. A., Hirata T., J. Mole. Catal. B: Enzym., 2006, 39, 13–17.
[8] Kutney JP., Singh AK., Can. J. Chem., 1984, 62, 2813-2817.
[9] Iida M., Hatori Y., Yamakawa K., Iizuka H., Z. Allg. Mikrobiol., 1981, 21, 587–590.
[10] Lamm A. S., Chen A. R., Reynolds W. F., Reese P. B., J. Mole. Catal B: Enzym., 2009, 59, 292–296.
[11] Iida M., Mikami A., Yamakawa K., Nishitani K., J. Ferment. Technol., 1988, 66, 51–55.
[12] Ata A., Nachtigall J. A., Z. Naturforsch. C. Bio. Sci., 2004, 59, 209–214.
[13] Yang L., Dai J. g., Sakai J.I., Ando M., J. Asian. Nat. Prod. Res., 2006, 8, 317–326.
[14] Yang L., Dai J., Sakai J., Ando M., Biotechnol. Lett., 2005, 27, 793–797.
[15] El-Feraly F., Benigni D., McPhail A., J. Chem. Soc., Perkin Trans., 1983, 1, 355–364.
[16] Blay G., Cardona L., Garcia B., Pedro JR., Studies in Natural Products Chemistry. 2000, 24, 53-129.
[17] Otoguro K., Iwatsuki M., Ishiyama A., Namatame M., Nishihara-Tukashima A., Kiyohara H., Hashimoto T., Asakawa Y., Ōmura S., Yamada H., Phytochemistry., 2011, 72, 2024–2030. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 107 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 175 |